Namnsmycken

Som jag berättat tidigare gör jag tillsammans med Jempa namnsmycken. Vi började med det för vi ville ha till oss själva och ville inte lägga runt 1500-2000:- på ett. Nu har jag gjort 2 nya till mig och Samuel!

En ring till mig och en vanlig bricka till Samuel!

Det går ju att ha fler namn på en ring:

Det går även att ha fler brickor på en kedja:  Thumbnail

Det finns olika valmöjligheter för dig som är intresserad! Jag och Jenny (Jempa) har olika leverantörer och vi letar hela tiden nya saker. Alla namn funkar men på olika stora brickor då. Är Du intresserad är det bara att maila och adressen hittar du i högerspalten där det står PysselLiv.

Priset är:
 129:- för en bricka i läderrem
179:- för en bricka i kedja
229:- för 2 brickor i kedja
279:- för 3 brickor i kedja
179:- för en ring i kedja

Är det något du undrar över så bara maila!

En bra söndag!

God kväll på er! Idag har varit en produktiv dag måste jag säga. Vi har möblerat om i vardagsrummet eller nej... vi har tagit bort båda bokhyllorna och satt in dem i vårt sovrum + att skänken från hallen fick plats där inne oxå. Just nu är det väldigt stökigt i vardagsrummet då vi har 2 torkställningar där inne eftersom de kommer imorgon och ska börja renovera vårt badrum. I badrummet är det nästan tomt, bara tvättmaskinen kvar men den ska de lyfta ut till köket. Det blir bra när det är färdigt!

Idag åt vi pasta carbonara till middag (mumsigt Yonna) och sen så såg vi på "Wipe Out" och äntligen vann en svensk. Samuel hade en kompis från klassen här efter han varit och dansat och de lekte mer än 3 timmar. På dansen fick de en lapp som handlar om avslutningen. Den är den 3:e maj på Flygeln och det kostar 70:-/person som vill gå dit för att se. Barnen ska ha svarta joggingbyxor, en stor enfärgad t-shirt och keps. Jag längtar jättemycket dit eftersom Samuel inte visar oss någonting.

Imorgon är det jobb igen! Nu ska jag gå in och umgås med min blivande man :)! Ha det!

Robinson + lite till!

Jag blir så trött... Detta eviga paktande.... Det är ju bara dessa osäkra pojkar som måste hålla på! Jag skulle vilja att Christian från det gula laget åkte ut men alla utom Jarmo fegröstade. Hade tjejerna, Jarmo och Ranjit slagit sina kloka huvuden ihop så hade de ju plockat Christian direkt. Det var ju han som hade mest att förlora så då var han ju tvungen att ordna pakt. Han trodde ju även att de skulle vinna lätt över blåa laget och det var ju kul att det inte blev så. LångErik fick ju verkligen revanch för sin tabbe i den första tävlingen när han krossade allt motstånd i den viktigaste tävlingen. Näe... detta kan nog bli väldigt intressant, faktiskt!

Idag var vi på PapaGrappa och käkade pizza med ett helt gäng av Mattias kompisar. Vi träffades kl. 17 och hade väldigt trevligt. Jag gillar Mattias kompisar, de har verkligen fått mig att känna mig som en i gänget och så har det varit från början. Jag har ju känt dem länge nu och lika länge till och lite till hoppas jag. Första gången jag träffade Mattias kompisar så sa en av dem till mig " Var det dig Mattias satte på i Göteborg?" Då blev jag lite tveksam till om detta verkligen var något för mig. Det roliga var ju att Mattias var i Göteborg med sina kompisar och jag var där med mamma och mina syskon samma dagar och då bestämde vi att vi skulle säga hej till varandra på Liseberg. Vi träffades och pratade i 10 minuter och sen gick vi på varsitt håll igen. Vi hade bara träffats i Stockholm en gång då, så Lisebergsträffen var andra gången bara. Och helgen jag var i Norrköping och träffade Mattias kompisar för första gången var 3:e gången jag träffade Mattias. Så lite chockartad start måste jag säga!

Vi började chatta med varandra på internet på våren -97 någongång. Vi hade väldigt trevliga samtal och öppnade oss mycket för varandra. Mattias skrev oxå världens längsta mail till mig med dikter i osv.. Han är en väldigt romantisk och känslig kille i grund och botten. Jag åkte upp och hälsade på en kompis i Upplands Väsby på sommaren och när jag var där så följde Mattias med sina föräldrar till Stockholm över dagen. Vi bestämde att vi skulle träffas på centralen en viss tid. Han berättade för mig vad han skulle ha på sig (världens fulaste shorts var det och vita tubsockor och sandaler) och vart han skulle stå. Och på den vägen är det..........

Överraskning!

Mattias friade till mig igårkväll!


Igår hämtade jag Samuel och Mattias på badet efter jag slutat jobbet. Det tog lite tid att komma hem då det var världens snöoväder och det låg 2 bilar i diket utmed vägen. Tanken var då att vi skulle åka till Åby för att titta på fritidsgården och badet som vi har bokat den 10:e maj. Samuel ska ha kalas där i år. Vi hoppar fritidsgården och gör något nytt. Men eftersom vädret var dåligt och jag var sen så åkte vi hem istället och efter en ½ timme åkte plutten och jag till innebandyn. När vi kom hem hade Mattias börjat med att fixa till en riktig festmåltid. Förrätt och varmrätt (efterrätten tar vi idag då vi inte orkade äta mer igår) hade han fixat min stora älskling. Till förrätt blev det lite grönsaker, grissinis och dip.

När vi hade satt oss till bords så ställde sig Mattias upp och började prata och förklara för oss att nu hade vi något att fira (min hjärna jobbade för högtryck för att komma på vad det var jag hade glömt). Det visade sig att han friade till mig och han var så nervös stackarn. Han skakade och darrade på rösten! Efter hans fina tal så svarade jag: JA!  Det han (och jag) inte hade tänkt på var att igår hade vi varit ihop i exakt 11½ år så det blev lite kul när jag kom på det.


Så nu är vi förlovade och ska planera ett bröllop någon gång i framtiden! Jag ska bli fru Lindqvist!

Vi åt vår mat som bestod av pepparbiff, potatisgratäng, sparris inlindad i bacon och en härlig sallad och efter det hade vi mys hela familjen. Samuel hade en liten udda stil igår men den funkade den oxå.
 
Här är min förlovningsring som Mattias har gjort själv efter en djupdykning ner i min pyssellåda. Jag är ju ingen ringbärare så vi köper ring till vi gifter oss och Mattias känner likadant. Det räcker med 1 ring på fingret men min tillfälliga ring ska jag spara som ett minne. Den funkar ju att ha på sig ibland.

Nu till något annat roligt! Magnus vann Let´s dance igår och det är så roligt. Han och Niclas var mina favoriter men jag tittar inte så ofta (faktiskt bara 1 helt program) utan det blir några zappar dit på fredagskvällarna. Men ikväll blir det Robinson i totalt mörker för mellan 20.30 och 21.30 är det ju "Earth Hour" och då ska ju alla släcka ner alla lampor.

Nu ska jag och Samuel spela Robinson-spelet på tv4.se. Vi har fastnat!

Torsdag!

Idag slutade jag tidigt så jag åkte och hämtade min älskade gullunge och sen körde vi till "Stadium Arena", den nya sporthallen i Norrköping. Vi tittade lite på skolbasket! Det var idag nämligen SM-slutspel för tjejerna och Djäkneparksskolan hade gått dit. Vi kom precis när deras första match slutade men vi fick se deras olika profilklasser uppträda i pausen. Jättetrevligt och sen satte den sista matchen igång och då gick vi. Samuel tyckte inte att det var så kul. Men arenan var så häftig och verkade väldigt bra. Tyvärr var nog spelytan alldeles för liten för innebandy eftersom den är gjord till basket.

Nu tittar Samuel på "Ice Age" och skrattar helt hysteriskt emellanåt. Jag vet... vi har bestämt att tv-tiden börjar kl. 18.00 för honom men det finns alltid undantag och idag var ett sådant tillfälle. Han är väldigt trött!

Jag var inne på en blogg och läste om hur bloggaren tycker det är så fel att publicera bilder på sina barn! Det tycker inte jag men man måste vara restriktiv om vilka bilder man lägger ut. Inga nakenbilder eller andra bilder som kan få barnet att må dåligt. När jag lägger ut bilder så brukar jag fråga Samuel om han tycker att just den bilden är ok och det tycker han oftast. Han var lite tveksam till den bilden där han sov och hade hela pyjamasen full med gosedjur. Till slut godkände han den om jag skrev att det var hans tvillingbror på bilden. Familjen är ju det bästa jag har i livet och det är väl klart att jag vill visa upp dem och då blir det oftast kort på Samuel.

Ikväll kl 21.00 är det en dokumentär om monstret Joseph Fritzl i Österrike som höll sin dotter Elisabeth fången i källaren i 24 år. Den ska jag se, varför vet jag inte då jag tycker denna man är otäck. Jag förstår inte hur en man är funtad när han kan göra så men det är väl därför jag vill se, jag vill ha en förklaring.

Nu är det legobygge innan Samuel och jag ska äta middag. Ikväll blir det efterrätt oxå, fruktsallad! Det är Jennys fel (gör inget eftersom frukt är nyttigt) eftersom hon pratade om det idag på jobbet. Mums vad gott det ska bli!

Attans oxå!

På måndag kommer NCC hit och ska göra iordning vårt badrum. Mattan har rest sig och det rinner vatten efter varje dusch. Det luktar fuktigt jättelänge efter att någon har duschat. Inget bra! Så det är väl bra att de tar tag i det men det kan ta upp till en månad! En månad utan dusch eller bad möjligheter och utan tvättmaskin! Vi måste börja med att gå bort till den gemensamma tvättstugan och jag gillar inte den. Det går inte att låsa om sin tvätt utan det står 12 maskiner på rad och på andra sidan står det 6 torktumlare. Sen bokar du 2 maskiner per pass men som sagt vem som helst kan titta in i min torktumlare och det har hänt. Mattias har blivit av med ett par röda adidasbyxor och Samuel blev av med ett par beige manchesterbyxor som var dötuffa. Jag har oxå sett när en kvinna rotade runt i min torktumlare när jag kom dit och säger (när hon ser mig) "oj, är detta din? Då har jag den som är brevid, vi har liknande tvätt i." Hon gick in i mangelrummet och då öppnade jag hennes tumlare och där låg 2 kuddar och jag hade handdukar, underkläder och några tröjor i min. Liknande? Vart då, undrar jag? När jag konfronterade henne blev hon skitarg och hotade mig med stryk.

Om jag ska duscha måste jag oxå gå bort till tvättstugan och där har de som ett duschrum. Hur kul är det? Det är ju inte sommar ute precis, jag måste ju klä på mig varma kläder och det blir bara massa bök. Men men om vi har mögel i badrummet måste ju det bort och det är bra att de tar tag i det, hyresbostäder. Men i en månad blir det stök och det börjar på måndag!

Nu ska jag bygga lego med plutten! Idag ska det bli tuffa bilar! Ha det!
   

Dåligt samvete! (med tillägg)

Jag har lite (lite) dåligt samvete för att jag är hemma idag! Det ställer till det på jobbet eftersom det är jag som stänger idag. Men det passade bäst att jag var hemma eftersom Mattias skulle till läkaren på sjukhuset idag och dit ville vi inte ta Samuel. Jag vet ju hur rörigt det kan vara på jobbet när vi tar in vikarier men vad skulle jag gjort. Nä.. det löser de, det vet jag! (J.A. du vet att jag saknar dig med)

Idag har jag stekt pannkakor till oss som vi åt till lunch och innan dess var vi och handlade + att jag sprang in på skolan för att hämta Samuels skor + innebandyklubba som han glömde i fredags. Sen efter lunch har jag hängt tvätt, busat med Samuel, sorterat lego, läst och spelat Robinson-spelet på tv4 (i´m hooked). Nu fick Samuel sätta sig framför tv:n en stund då han är helt uppe i varv. Han är ju alldeles för pigg för sitt eget bästa men tyvärr så är hostan inte mycket bättre. Är det någon som har en dunderkur för just hosta så skriv gärna den i kommentarerna.

Nej, nu ska vi gå och sätta oss och leta 7 kort att sätta in i ramen! Jag kanske skriver ett inlägg till ikväll men bara om jag hinner. Ska se den nya serien på 1:an "tonårsliv" kl. 21.30 sen tror jag det blir sängen. Imorgon ska jag iaf gå till jobbet. Ha det!

TILLÄGG:
Nu har jag och Samuel fixat ramen!

Visst är ramen tuff! Jag gillar den jättemycket och ska köpa 1 eller 2 till till Samuels rum.

Min lilla sjuka unge!

Samuel är sjuk igen! Han började ju snora i lördags men igår gick det över i hosta istället. Han är skapligt pigg men hostar och hostar. Det går ju inte att lämna honom då! Så idag ska vi vara hemma och loppa oss! Jag ska städa av lite efter helgens bravader och sortera kläder och tvätta en maskin tvätt (eller 2). Samuel och jag ska även välja ut kort till hans nya fotoram så att vi kan hänga upp den sen. Sortera lego, bygga lego och städa lego ska oxå hinnas med då det inte blev någon storstädning igår. Jag började läsa en ny bok på dansen och den var så bra så jag fortsatte läsa hemma igår på bekostnad utav städningen i Samuels rum. Det är en självbiografi av en kvinna med namn Jennifer Lauck. Den första boken heter "Blackbird" och den läste jag för längesedan. Den andra boken som jag läser nu heter "Som stilla vatten".  Den handlar om hennes liv från det att hon var liten och växte upp med en mamma som var mycket sjuk. Jag gillar denna typen av böcker och det blir att jag sträckläser dem. Nähä... om jag skulle börja med dagens alla måsten!

Ha en bra dag alla så ses vi när vi ses!

Robinson 2009!

Intressant hur de fick börja tävlingen! Jag tyckte programmet var bra och alla intriger startade direkt. Lite tråkigt var det att plankan var först, den ska ju sparas till finalen men det blir säkert bra i slutändan. Sen tyckte jag att de var fega som röstade ut Michel först (eller michelle som en del skrev) eftersom han var en "alfahane" utav tre. Men tv vinklar så att vi inte ska se allt som händer. Han hade ju chansen att få stanna genom att vinna plankan men trillade i näst sist. Synd! Men detta är ett program jag ska fortsätta att titta på. Det var så kul att de hamnade i ett träsk istället för på en fin strand, det blir så mycket mer intressant då. Nästa lördag ska de delas upp i 2 lag.

Igår var en bra dag känner jag, Samuel vaknade visserligen upp och var ganska snorig men det blev bättre. Vi åkte till IKEA och småhandlade lite. Det blev nya mindre backar till Samuels rum som vi ska ha att sortera lego i. En ny ram till plutten som jag ska sätta in kort i från han var bebis och uppåt.
DROPS Collageram för 7 kort Ett klassrum på jobbet har 2 sådana här och jag tycker att de är jättefina. Nu har jag en egen och kanske blir det fler så småningom. Sen blev det lite småsaker oxå som det alltid blir på IKEA. Men vi har fått lite tankar och ideér hur vi ska göra på Samuels rum för att det ska bli bättre och finare. Vi tittade även på ett nytt soffbord men vi ska vänta med att köpa något tills vi har fått den nya soffan så vi kan mäta, likaså med en matta. Men fint blir det när det är färdigt!

Medan Samuel var på Olivers kalas så var jag på Hageby Centrum. Inte hela tiden, jag åkte hem en stund oxå. Men KappAhl hade ju 25% rabatt på hela sortimentet så det blev en t-shirt och en keps till Samuel (alltid till honom men det gör inget).
, 585083
   
Sen på kvällen åt vi lite kvällsmat och tittade på Wild Kids och sen Robinson. En mysig dag och en mysig kväll!

Och idag ska Samuel till dansen och Mattias ska på handbollsmatch och jag ska göra absolut ingenting. Nej, jag ska hjälpa Samuel på hans rum (städa) och sen ska vi bygga ihop staden så att det blir något av alltihopa. Jag ska nog sätta igång med att bygga ihop lite bilar oxå. Annars är det soft idag!

Barnbidrag!

Idag fick vi barnbidrag och det är redan slut......

Mattias såg i tidningen att lekhuset sålde ut allt sitt lego till halva priset....halva priset, förstår ni vad billigt det blir då? Så Mattias som började kl 14 idag tog en promenad dit och köpte en del saker, bla piratskeppet som han ska få när han fyller. Samuel och jag var ju där igår och jag såg att det skeppet kostar 900:- och det är mycket pengar. Men helt klart intressant om man kan få det för halva priset. Han var väldigt intresserad av piratlegot så Mattias köpte en piratö oxå som Samuel ska få i påskpresent av sin mormor. Samuel och vi äter ju inte godis och ett påskägg måste han ju få. Jag fick pengar av mamma häromdagen för smyckena som hon köpte av mig och då fick jag lite extra pengar och det var till en påskpresent till Samuel. Så denna rea passade ju perfekt! Säg nu inget till Samuel att han ska få skeppet när han fyller!!!! Mattias köpte även en polislastbil.


Sen när jag slutade jobbet åkte jag oxå förbi en sväng och köpte lite till! Samuel leker så mycket med lego så det är helt klart värt att köpa på sig när de säljer ut så billigt.
 
Detta köpte jag! Vi är ju en legogalen familj!

Annars har det varit lugnt här hemma eftersom Samuel var hos en kompis och lekte och sen åkte han med dem till innebandyn. När han kom hem var han väldigt trött och hungrig. In i duschen en stund och sen fram med mat! Fort skulle det gå. Som tur var hade ju Mattias lagat mat innan han gick till jobbet så det var bara att värma.

Sen tittade han på tv en stund och vi byggde en stund men kl 20.05 så gick han in i sängen och la sig självmant. Han var trött helt enkelt. Och det gör inget alls att han känner själv när det är dags att gå och lägga sig. Imorgon ska vi till IKEA en sväng och kl. 15 är det kalas hos Oliver från klassen. Så han lär vara trött imorgon kväll oxå. Jag är oxå trött så när detta inlägg är skrivet ska jag störta ner i sängen jag med.
Säng
Jag köpte ju ny säng med! Haha.... Ser skön ut va???

Tomt

Precis som i rubriken... hjärnan är tom! Har inget att skriva mer än att imorgon är det fredag och då ska Samuel och jag mysa tillsammans på kvällen.

Idag var vi på det nyöppnade lekhuset för att köpa en present eftersom pluttis ska på kalas på lördag. Det var stort, nytt och fräscht. När vi betalade så fick Samuel lite olika små presenter. Det är ju alltid kul tycker de små. Vi har haft en trevlig eftermiddag och kväll tillsammans utan minsta konflikt, inte ens när jag borstade hans tänder. Jag tror att även Samuel har haft en tröttis dag, kändes lite varm på kvällen men vi får hoppas på att det inte blir feber av det.

Imorgon ska Samuel följa med en klasskompis hem efter skolan. Jag hoppas att de får kul ihop och sen ska de ev åka till innebandyn ihop. Under skoltid är det skogen som gäller och det måste bara bli lika fint väder som de hade idag.

Nej, nu är det sängen! God natt!

Min bil!

Jag fick tillbaka bilen idag, lagad och färdig! Tack Oscar för hjälpen! Tack Jocke för lånet av din bil! Jag kan omöjligt ta mig ut till jobbet utan bil, bussarna går så illa. Vissa tider funkar men långt ifrån alla. Tyvärr alltså för det känns inte bra att vara så beroende av en bil som jag är. Nu är det lite andra saker som måste fixas med bilen under våren men det löser sig.

Jag och Samuel fick stänga idag eftersom Marina kom till jobbet med panodil i kroppen och mådde dåligt. När panodilen gick ur så blev det värre för henne. På torsdag ska hon och Mariann åka på kurs "våga vara" och den vill hon så gärna följa med på så därför gick hon hem. Eftersom Samuel var med mig så hade jag ingen tid att passa och det blev perfekt.

Nu har jag precis sett på "the mentalist" på 3:an och jag tycker den är rätt bra! Nu ska jag gå och lägga mig! Har ni märkt att jag skriver många av mina inlägg precis innan jag ska gå och lägga mig och slutar därför alla inlägg med "god natt". Jag tycker det är tråkigt så därför ska jag försöka sluta med det!

Ha det!

Min sambo är inte riktigt klok!

Om du tittar på vilken tid jag skriver detta inlägg och på bilden nedan så förstår du kanske varför jag skrev som jag skrev i rubriken.

Samuel ligger alltså och sover i vår säng för att Mattias ska kunna bygga lego!  Eller vad säger ni??

Nu ska jag gå och lägga mig efter att ha pratat med min mamma en stund! Hon blev nöjd med smyckena som jag gjorde till henne för längesedan. De finns under kategorin smycken och inlägget heter "mamma".

Jag vågade!

När jag hämtat Samuel så åkte vi till möbelaffären och jag tog kort på soffan. Det är inte rätt tyg eller färg på den men det är rätt soffa iaf.
 
Visst är den fin? Mysigt med kuddar bak i ryggen så vi riktigt kan gosa ner oss.

Annars har det inte hänt så mycket idag! Vi har haft studiedag på jobbet så jag har inte träffat några ungar idag. Vi var hemma hos Jenny och bara suttit och pratat om jobbet. Det är bra med såna här dagar då och då!

Imorgon ska Samuel följa med mig till mitt jobb och på kvällen hoppas jag att bilen är fixad. Ha det bra, nu ska jag gå och läsa saga för plutten!

Ingen bil....snyft!

Oscar ringde idag och sa att tidigast på tisdagmorgon har mekonomen fjädern inne. Då kan jag få bilen som tidigast på tisdagkväll men ordnar sig. Jag har fått lov att låna Jockes bil så länge jag behöver.

Idag har Mattias och jag äntligen varit på bio och vi såg "män som hatar kvinnor" och den var hur bra som helst! Visst är boken bättre men så är det ju oftast och jag hade den inställningen från början. Filmen var hur bra gjord som helst, det mesta stämmer överens med boken (miljöer, personer osv...). Om jag jämför Camilla Läckbergs tv-serie "Isprinsessan"  med denna så var Stieg Larssons film 1000 ggr bättre. Mer välgjord och de hade följt boken hela filmen igenom medans "isprinsessan var så dåligt gjord och de missade flera ggr i storyn. Det märks att "män som hatar kvinnor" har kostat ganska mycket mer att göra. Jag rekommenderar filmen om Du inte redan har sett den men om Du inte läst boken, då har du missat något fantastiskt.

Efter bion åkte vi ut till Smedby för att hämta plutten och då blev vi bjudna på söndagsstek, mums...! Det var så himla gott med en riktig söndagsmiddag. Vi åkte hem lagom för att hinna se "wipe out" på femman. Det är ju ett kanonkul program tycker både Samuel och jag. Mattias är inte lika road så han satt på Samuels rum och byggde lego.

I helgen har det inte blivit så mycket pärlande som jag hoppats men det gör inget. Jag testade iaf att göra ett nytt hänge!

Det är svårt att se hur det ser ut men formen är som en romb och i mitten är det ett hål. Jag har sytt 8 fyrkanter med svarta firepolished och sedan använt mina nya fina swarovski kristaller i mitten av varje fyrkant. Jag har tänkt att sy ett par matchande örhängen oxå någon gång. Jag vet vad som står överst på min pärlönskelista nu: Swarovski kristaller i olika färger!
 
Imorgon en ny jobb vecka! Om jag kan repa mod så ska jag svänga förbi Finnlandia och ta ett kort på vår nya soffa för den finns inte att hitta på nätet. Om jag vågar alltså! Ha det alla mina läsare så ses vi imorgon!

Hänt lite idag!

Dagen började med att vi vaknade, åt frukost och gjorde oss iordning! Kl. 10.30 skulle det komma en klasskamrat till Samuel hit och leka ett par timmar. När han blev hämtad så åkte vi och köpte en soffa på Finnlandia. Mattias lyckades pruta på priset 1000 kr eftersom det stod på skylten ett pris men om vi ville ha ett annat tyg så skulle den bli just 1000:- dyrare och då sa Mattias att det hade han inte lust att betala och då slapp han det. Vi köpte oss oxå en ny tv-bänk när vi ändå höll på. Så nu är det bara ett nytt soffbord (kommer ha mammas gamla kista där så länge) och en ny bokhylla som fattas i vardagsrummet. Vi får soffan om ca 4-5 veckor och när vi boat in oss kommer vi att titta på fler nya möbler.

När det var klart åkte vi förbi Samuels farfars jobb för att be Mattias yngsta brorsa Oscar om en tjänst med bilen. Den har låtit lite och varit lite konstig ett par veckor och nu ville jag få det kollat. Givetvis hittade Oscar felet och ska fixa det imorgon. Som tur var var det något han kan fixa själv (blir inte så dyrt då) + att han såg direkt att det var farligt att köra med bilen. Det är en fjäder vid höger framdäck som gått av och en vacker dag skulle en spets åkt in i däcket och jag hade åkt av vägen. Så för att ta oss till affären fick vi låna Mattias andra brorsas bil och nu står den fint inne i vårt garage. Tack Oscar och Jocke för all hjälp!

På kvällen har vi ätit god mat och sen tittat på melodifestivalen som slutade med ett platt fall tycker jag. Denna låt som vann har troligtvis ingen chans i den stora finalen. Dessutom hör jag inte vad hon sjunger! Franska och Grekiska? Månsa då, din låt var ju bara bäst! 

Imorgon blir det en sväng ut till Smedby för en bit mat kanske. Det beror på om jag och Mattias ska gå på bio och se "män som hatar kvinnor", måste se den nu. Vi får se vad som händer!

God natt och sov gott! 

Nya pärlor


Detta är mina nya godsaker!
Jag har för första gången i mitt liv köpt hem swarovski-pärlor. Det är en dyr pärla men det är en kristall och är alldeles jämn. Det är de pärlorna i högra hörnet (gula och blå). Pärlorna i röret är en seedbeeds i strl 15/0 och de är pyttiga.
Lite nya ispärlor i olika färger och svarta firepolished i svart. Det är alltid kul med nya pärlor!

Nu ska jag sätta mig i min pysselfåtölj och pärla en ny sak som jag hittat på nätet. Därför blir det bara ett kort inlägg idag men ni får hålla till godo!  

3 dagar sen...

någon skrev en kommentar! Oppsss...vad jag måste skriva ointressant. Jag ska skärpa mig, jag lovar!

Imorgon är det fredag och Samuel och jag ska rå om oss själva då Mattias ska ut och fira ett par arbetskamrater. Den ena har slutat och den andra har fyllt jämt! Även på lördagkväll ska vi rå om oss själva då Mattias ska jobba kväll (och även natt?). Då är det melodifestivalen och vi lär bli osams då jag hejar på Måns och Samuel håller på E.M.D. Han höll på Amy men hon är ju inte med så då fick han byta favorit. Han hade en kompis från skolan hemma idag och kompisen håller oxå på E.M.D och då var valet enkelt för plutten.

För egen del på jobbet går allt bra just nu, fick igår reda på att jag skulle byta lite arbetsuppgifter. Byta klass att vara resurs i och det ska bli en utmaning. Tråkigt att byta mitt i en termin men för barnens skull gör jag det. Kommer även att sakna de barn jag jobbar med idag men vi är ju på samma skola och det är en liten skola. Kommer även antagligen ha kvar dem i gympa på fredagarna. Jag var på motorikkurs igår och fick reda på att allt inom rörelse för oss alla härstammar från det vi lärde oss det första levnadsåret. NACKSTABILITETEN är A och O för ett barn under deras uppväxt. Bebisar ska inte sitta i en babysitter mer än just nödvändigt, de ska ligga på mage på golvet just för att träna nacken. Jag visste det redan men inte riktigt HUR viktigt det var. I oktober ska jag gå en uppföljning då jag ska vara ombytt och prova på olika övningar. Vem tror ni fick vara försökskanin när jag kom hem, jo plutten. Han klarade av alla mina test så hans motorik är bra (om någon nu undrat över det, inte jag).  ........................... ....................................................

.............................................Ursäkta att jag försvann en stund! Jag var tvungen att avbryta skrivandet för att duscha Samuel! Men nu är jag tillbaka men bara ett par minuter. Ska strax borsta tänderna på den lille mannen och sen läsa sagan om Sune. Men vi ses kanske imorgon och då kanske med ett par kort från min beställningar. Jag fick ett paket idag men väntar på ytterligare 2. Jag tror båda 2 kommer imorgon och då blir jag väldigt glad!

Ha det så syns vi snart!

Letar inte mer!

Idag så bara pang bom så slängde jag iväg 3 pärlbeställningar! Jag tror att jag kommer att ta ett kort på dem så ni får se. Det blev sammanlagt ca 320:- för det jag beställde men jag lämnade iväg setet här nedan (i ett inlägg) igår och det ska jag få 320:- för så det gick på 1 ut denna gång. Förhoppningsvis får jag allt på torsdag och fredag om allt går som jag vill.

Nu ska jag gå och lägga mig eftersom jag börjar 6.00 imorgon men jag kommer inte hem förrän kl. 19.30 om jag inte går på ett ljusparty men det tror jag inte att jag orkar. Sorry Jenny men jag får nog ta det någon annan gång! 

Jag längtar så efter mina pärlor då jag har ett nytt mönster jag vill prova! Svårt att släppa detta känner jag! Men nu ska jag släppa det för en stund och gå och borsta tänderna! Mamma, har du fått dina smycken? Jag är nyfiken på vad du tyckte!

God natt och sov gott! 

                                                                 

Letar pärlor!

Jag har ett nytt projekt på G så jag letar efter en speciell sorts pärlor och har nu gjort det i ca 1,5 h och har tröttnat så nu ska jag gå och lägga mig och drömma om hur fint jag ska göra när jag väl hittar pärlorna.

Dagen har passerat och det har varit en ganska bra dag! Igår skulle vi se "wipe out" på femman men då strulade tv:n och vi hade bara 1:an och 4:an men idag har Samuel och jag sett det på nätet. Gud vad roligt det var! Vi skrattade så vi tjöt båda 2. Samuel blev arg i slutet eftersom svensken förlorade men programmet var kul iaf.

På onsdag blir det en lång dag igen! Jobba mellan 7 och ca 14.45, direkt till en motorikutbildning och sen tillbaka till jobbet för att ha möte. Men men..... sånt är livet, sånt är livet! Idag har jag lagt in melodifestivallåtarna på min mp3 och Samuel har gått med dessa lurar i öronen hela kvällen till och från.


Killarna från Norrköping som tyvärr inte kom så långt! Vi i min familj gillar låten iaf! Andra chansen var den ju värd för låten är ju mysig, eller hur?

Med denna härliga musik säger jag godnatt! Sov gott och vakna torrt!

Rena chocken!

Igår såg Samuel och jag andra chansen och den var ju inge vidare, fel låtar gick vidare! Mattias var med sina barndomskompisar och bastade. När jag gick och la mig hade han inte kommit hem än. Jag vaknade imorse av att Mattias gick upp och Samuel (som sitter och tittar på tv) utbrister: Vad har du gjort? Har du rakat huvudet? Åh... nej tänker jag! Jag vill inte att han skulle göra det för jag (bara jag) tycker inte att han passar i rakat. Men nu är det gjort och det är inget jag kan göra något åt nu. Men döm själva:

Nej, usch som det ser ut men det växer ju ut igen! han sparade iaf ca 300;- på att fixa det själv.

Idag var vi och tittade på en soffa! Vi var runt i 4 affärer efter Samuels streetdance. Samuel hade min telefon och lyssnade på melodifestivallåtar och Mattias och jag gick och strossade. Vi hittade 2 som vi väljer mellan men vi tror att vi vet vilken vi vill ha men vi ska inte ta något förhastat beslut.
Sit Down
Detta är en av de 2 men det blir nog den andra och den hittar jag ingen bild på. Tyget ska vara brunt (mörkare än den på bilden) och ryggstödet består av stora fluffiga kuddar. Den andra soffan är oxå en divansoffa! Jag och Mattias har inte köpt en ny soffa på alla år vi bott ihop (10 år i augusti) och det är verkligen på tiden. Vi får se när vi slår till och köper den, kanske på lördag om inte jag åker dit tidigare i veckan och fixar det själv.

Om 5 minuter börjar "wipe out" på 5:an och det har samuel sett framemot länge nu så hela familjen ska bänka sig framför tv:n och titta. Det är kändisar och vanliga som ska göra alla dess omöjliga uppdrag, springa på stora bollar och meningen är att de ska trilla ner i lera och vatten. Kolla själva så förstår ni nog mer! Ha det så hörs vi!

Nytt igen!

Under melodifestivalens första del blev det detta:


Armbandet såg du i förra inlägget men stjärnan och örhängena är nya!

Nu börjar melodifestivalen igen så hejdå för en stund!
Glöm inte att skriva en kommentar så jag vet vem ni är som har varit inne!

Nya smycken - redan sålda!

Jag skrev ju häromdagen att jag hade 2 beställningar att göra. 2 ungefär likadana set med armband, stjärna och örhängen. De blev så här:
      
Det andra armbandet finns i ett tidare inlägg tillsammans med trassel örhängena.

Jag har ju som princip att aldrig göra lika. Färgerna kan vara likadana men i olika kombinationer och det är väl det som är charmen med ett eget hantverk. Änglarna och hjärtana blir ju likadana men jag menar mina sydda smycken, mina trasselhjärtan och mina bokmärken.

Igårkväll var jag och mina arbetskamrater hemma hos Anneli för att umgås lite utanför jobbets väggar. Hon bjöd på något tacoliknande (jag glömde fråga vad det heter) som var mycket gott, jag tog 2 portioner och blev proppmätt. Hon hade lagt tacochips på en långpanna och sen färdigbrynt köttfärs på. Ovanpå detta la hon färdigstekta grönsaker, gräddfil och sist men inte minst ost på toppen. In i ugnen en liten stund och sen var det klart, väldigt smidig mat att bjuda på om det är många som ska äta. Vi pratade, SKRATTADE och spelade ett spel som heter " med andra ord". Det var ett mycket roligt spel.
 
Lite dåliga bilder för jag glömde ju kameran och fick ta med mobilen istället. Med mobilen tar jag väldigt bra kort ute men inne blir de lite mörka. Mina vänner vill ej vara med på min blogg så därför har jag inga roligare kort från kvällen. Jag var hemma tjugo i tolv och trillade rakt ner i sängen! Tack Anneli för en trevlig kväll men nästa gång har vi mobilförbud, eller vad säger Ni andra?

Idag har vi inga stora planer! Jag har lovat Samuel att jag ska bygga med lego på hans rum idag och det har jag redan gjort en timme. Men jag ska in så fort detta inlägg är färdigt! Jag ska även hinna göra färdigt armbandet ovan (inget lås än) och en stjärna till och ett par örhängen. Sen ska vi åka och handla på Ingelsta oxå men bara en snabbis. Det är skönt med en lördag där inga stora grejer är inplanerade. Bara ta det lugnt och umgås med min lilla familj! Jag hoppas Du oxå får en lugn och trevlig helg! Ha det!

Ont om tid!

Idag ska jag bara blogga lite kort då jag har 2 beställningar att göra färdigt. Jag skulle vilja ta med dem till jobbet imorgon så iaf Marina kan få sitt set. Så nu vet ni varför det bara är en kortis idag!

Imorgon slutar jag tidigt och ska sen på kvällen hem till en arbetskamrat på en liten träff. Det blir alkoholfritt för mig eftersom jag måste köra hem sen. Jag är den ända av oss som bor i Norrköping.

Ha det så skriver jag mer en annan dag!

Ska bara berätta att Samuel var lerig idag oxå!

Idag, onsdag!

Jaha, matchen i söndags gick inte så bra för oss! Vi förlorade med 11-4! Usch och fy... det var pinsamt! Jag stod första perioden och sen 2.01 minuter i andra. Efter första stod det 2-2. Jag släppte in en straff....irriterande när det gick så bra på träningen. Jag gjorde helt fel...hon skulle dra mig och det visste jag men ändå backade jag inte. Det var illa! Andra målet träffade en av mina backar och styrdes in i mål. I pausen pratde vi om att vi skulle jobba som ett lag! Och det gjorde vi INTE. 3 mål blev det i baken på 2 minuter. Tränaren tog time out och jag bytte ut mig själv. Linnea fick stå resten av matchen. Jag fick ingen hjälp av mitt lag. De fick springa igenom och skjuta och det var något de kunde, skjuta. Men det blev inte bättre för det, Linnea fick inte heller någon hjälp så det slutade som det slutade. Nu vet ni varför det har tagit lite tid att smälta förlusten.

Igår hämtade jag plutten på frita och han var lerigare än lerigast! Hem och äta och sen i ett bad så jag skulle kunna se hur han ser ut. Efter badet fick jag skölja alla kläder och sen tvätta dem. Idag när jag hämtade låg det 4 par vantar i 4 olika torkskåp + att överdragsbyxorna, jacka och mössan oxå hängde där. Nu har Samuel varit på fotbollsträning och efter det åt vi goda pannkakor till kvällsmat.

Imorgon och på fredag slutar jag 12.30. Det ska bli rätt skönt att få tid att umgås med sin son. Som sagt så sov han hos farmor och farfar i helgen och i måndags sov han när jag kom hem. Igår var en bra eftermiddag-kväll och idag har han haft träning så imorgon ska vi mysa och bygga lego. Mitt legohus är just nu disco! Alla mina möbler och min dator är utflyttade så att legogubbarna kan gå på disco men det ska jag ändra på imorgon.

Nu ska jag börja pärla igen efter ett uppehåll. Fick 2 stora paket i lådan idag och med dem ska jag göra 2 beställningar som inbringar lite klirr i den tomma pärlkassan. Ha det så syns vi!

Hope and Glory



Den 14:e mars sitter jag bänkad framför tv:n kl 20.00 med telefonen redo! Jag vill att Måns Zelmerlöv kommer till den stora finalen! Den här låten är bara bäst! Rösta på honom du med! Eller vilken låt är din favorit? Skriv gärna en kommentar så jag vet hur mycket jag måste rösta.

Samuel kom hem från skola/frita idag med huvudvärk. Fick en tablett men den kräktes han upp och sen gick han och la sig. Han har nu sovit från kl. 18. Så när jag kom hem från jobbet låg han och sov.... inget kul! Mattias och jag är förberedda på en lång natt om han vaknar. Om Samuel är sjuk imorgon kommer Mattias att vara hemma tills jag kommer och sen gå och jobba på kvällen.

Idag har Mattias lagat god middag till oss! Kyckling, sallad och foccacia, mums! Så Jenny, om jag inte glömmer matlådan imorgon så finns det en bit foccacia till dig med (en stor). Nu ska jag surfa runt en stund för att sen se på tv ett tag. God natt alla läsare!

Hawaiifest!

Vilket jobb Caroline och Anneli lagt ner! Det var en så genomarbetad kväll men mycket upptåg. Janne och Rogga som var födelsedagsbarnen tyckte nog att det var en lyckad kväll. De visste inte vad det skulle vara för tema förrän ca 2 timmar innan den riktiga festen började.
Men från början: Kl 17.00 skulle jag och Mattias vara på en adress nära Fiskebyvägen. Mer visste inte vi! När vi kom dit var där redan 6 personer där. Fler skulle vi inte vara tydligen. Exakt kl 17 fick vi öppna en låda och i den fanns ett kuvert som det stod instruktioner på. I lådan fanns
1. Sallad som vi skulle skära till och lägga i påsar.
2. En mall där vi skulle skriva ner 3 tipspromenadfrågor om Janne och Rogga. Jag kom på en: Hur många blåmärken hade Janne efter sin svensexa? 1. ca 50, X. ca 100, 2. ca 70. Vad tror ni?
3. 2 tavlor där vi skulle rita Janne och Rogga som vi såg dem.
4. Sista uppgiften var att vi skulle hitta på en sång/dans/komedinummer som fick vara max 2 minuter. Vi kom på att en i vårt lag skulle göra en kullerbytta efter att vi stått tysta en stund. Inte det roligaste men vad gör man? Jag försökte hitta på en sång men det var inte många i mitt lag som ville sjunga så det blev inget.
I lådan låg också en STOR flaska cider och en påse salta pinnar.

Vi fick ett telefonsamtal att kl 18.15 skulle vi gå ut till vägen för vidare transport. Så det gjorde vi och en buss kom och där var Janne och Rogga som lekte reseledare. Vi klev på och hämtade upp de sista grupperna och till slut hamnade vi på F13 området. Där hade Caroline och Anneli dekorerat och fixat så det var verkligen hawaiilikt.
 
Här har ni födelsedags barnen! 40 bast har de fyllt!

När vi kom in i lokalen fick vi en hawaiiansk välkomstdrink! Sen fick vi sätta oss och vi skulle då sitta i våra grupper. Då vankades det mat, Köttgryta, couscous, fetaost, oliver, foccacia och vår egen skurna sallad. MUMSIGT!
   

Under tiden vi åt så fick Janne och Rogga små gröna lappar av sina fruar. Det var saker som de skulle läsa upp och berätta små anekdoter från deras kompistid ihop. De läste även upp tipspromenadfrågorna som vi skulle svara på. Det var en del rätt svåra men roliga frågor. Sen blev det kaffe, avéc (avéc betyder till) och tårta. Nu fick grupperna gå upp och redovisa sina små nummer som vi hade förberett tidigare. De flesta grupperna hade verkligen utnyttjat tiden väl för de hade mycket bra nummer. En grupp hade gjort om pippisången, en grupp hade tagit med trumpeter och spela till osv...

Efter det sjöng Roggas döttrar en sång till sina föräldrar, de var kanonduktiga. Janne och Rogga spelade och sjöng en sång till sina fruar som hade planerat allt detta i hemlighet. Caroline skrattade så hon tjöt samtidigt som hon vart rörd.

Jag får inte glömma presentutdelningen! Rogga fick en käpp och ett nätlinne utav några av sina kompisar och Janne fick en gubbkeps och en matchande halsduk av sin mamma och pappa. Från oss alla kompisar fick de pengar som en kompis till dem har samlat in. Janne och Rogga ska nämligen åka till Skottland i sommar och önskade sig ett bidrag till den resan. Givetvis fick de oxå varsin kilt och som traditionerna bör fick de strippa för att få ta på sig den (tydligen ska man vara naken under enligt någon som var på festen).
   

Nu när det var avklarat skrek Rogga att det var dans och det blev det! Senare under kvällen så rättade vi frågorna men det gick inte så bra för vår grupp. Vi lämnade oxå över våra tavlor som vi gjort. Mattias och jag hade ju gett dem varsin engångskamera som gick runt rätt bra + att Janne fick en gratis framkallning så vi får se de vackra bilderna. Jag hade ju även suttit och knåpat ihop ståltrådsblommor som vi gav Janne.
 
Nu kommer en bildkavalkad från resten av kvällen!
 
Caroline och Janne !
                  
   
   

Kl. 2 blev jag och Mattias hämtade utav Matti (tack kompis) som körde oss hem. Det var verkligen dags att åka hem då för jag var så trött. Och idag är det match mot Åby! Om exakt en timme är det samling så nu måste jag äta frukost. Men jag ville skriva detta inlägg nu direkt eftersom jag inte kommer hem förrän ikväll kanske. Vi blir nog bjudna på mat i Smedby idag. Nu längtar jag efter min plutt! Vilket pusskalas det ska bli i eftermiddag.

RSS 2.0