Nu drar vi.....

Nu tar jag blogguppehåll eftersom vi drar på semester NU!
Jag vet inte riktigt när jag kommer hem och det är det som är skönt när jag har SEMESTER!

Ha en skön vecka-1½ så ses vi när jag kommer hem!
Kanske hittar en dator utmed vägen och då skriver jag en kortis igen!

Vi ses!

Snart dags!

Idag är det en fix och trix dag inför vår semester!
Vi ska hämta Mattias kompis och köra honom till verkstan
så han kan hämta sin bil.
Vi ska åka till Rusta och införskaffa lite smått och gott.
Vi ska åka till Ginos och hämta lite saker som det
lilla charmtrollet lånat av Samuel.
Vi ska åka hem till Mattias föräldrar för att fika
och ta ett snabbdopp i poolen.
Vi ska packa!
Mattias ska städa bilen.

Bara massa saker att fixa
men det är kul eftersom det leder
till något kul.

Och NU är det dags att åka för att fixa
och imorgon är det dags att åka iväg för att bara ha det skönt och mysa.


3 veckor kvar...

...på min semester idag, exakt! Torsdag v. 33 börjar jag med en studiedag och sen en fredag och sen helg igen!

Idag har vi varit och badat i Söderköping och OMG (Oh, my God) vad barn,
föräldrar (från jobbet) och kompisar vi träffade. Jag tycker att Söderköpingsbadet är
fräschare än Himpa och lugnare än Centralbadet.
Idag var det inte så mycket folk på badet heller utan lagom.

Samuels flexiTraxbana är såld!
Det gick väldigt snabbt!
Annonsen låg inte ute ens en vecka
så han är nöjd.
Nu längtar han till morfar som har fixat
legoflygplatsen med flygplan.

Gud vad skönt det är ute när solen är framme och jag kan få bada och sola och bara vara!
Nu är det dags för mat!
Mattias har gjort kycklinggryta till oss!
MUMS!

Vi ses!

Storhandla....

....tycker jag är så tråkigt! Tur för mig så har jag en sambo som gillar det, eller iaf mer än mig. Jag och Samuel följer alltid med men ibland lämnar vi av honom och sen uträttar lite andra saker eller så går vi bara och strosar i affären. Idag har vi gjort en veckohandling eftersom vi åker på lördag.

Nu tror jag hela rutten är bestämd! Vi börjar med att åka till Mariestad (med ett litet stopp vid Vingåker Outlet) där vi sover 1 natt och sen vidare till Skara Sommarland. På kvällen åker vi till Trollhättan för att sova där på en camping 1 natt för vidare färd mot Uddevalla där vi kommer att bo 4 nätter. Efter det har vi inte planerat riktigt men troligtvis åker Mattias buss/tåg hem medan plutten och jag åker ner till min pappa över helgen innan vi åker hem igen. Så ser det ut!

Nu ska jag sätta mig på balkongen för att läsa lite! Ha det bra så ses vi någon annan gång!

Loppis igen!

Idag stod jag och Mattias på loppis! Samuel har tillbringat natten och morgonen hos farmor och farfar för att slippa gå upp så tidigt. Kl. 05.05 ringde min klocka idag (på min semester) och 05.50 var vi på G upp till Himpa. När vi kom upp fick vi en chock! Det var nästan fullt på fältet men vi fick tag i en bra plats iaf.  Vi satte upp borden och la upp kläderna! Jag satte upp lappar på vilka storlekar som låg var för att det inte skulle bli alltför rörigt. Vi hängde upp allajackor, tjocktröjor och overaller på en klädställning och satte alla skor på lådor framför borden och vi var redo att sälja.

Vi märkte ganska snart att de flesta ville att kläderna skulle kosta typ 1-5 kr oavsett vad det var för plagg men det var inte jag och Mattias villiga att sälja dem för. Vi sa att det som inte blir sålt sparar vi till att våra syskon får barn eller säljer någon annanstans. Vi sitter inte i sjön med pengar eller plats! Ibland blev jag väldigt trött på allt prutande, det tar på krafterna att stå emot. Det roligaste var när en ung kille kom och skulle köpa 6 t-shirts och 2 par byxor i strl 80 och han ville ge mig 60:- men jag stod på mig att 70:- ville jag ha (då hade jag redan sänkt priset lite). Han envisades med 60:- men som sagt, jag vägrade och det slutade med att han gick. 2 minuter senare kommer en annan kille och köper 4 par byxor (bland annat de 2 som killen innan velat ha), en t-shirt och ett par gummistövlar utan att pruta. Direkt efter det kommer en kvinna och köper 2 t-shirts och ännu en som köper en t-shirt, allt i strl 80 (utom stövlarna, så klart). En halvtimme efter den första killen varit hos mig och struntat i att köpa kommer han tillbaka och vill köpa kläderna och då sa jag bara att det var för sent, de var redan sålda. 2 t-shirts fanns kvar så det köpte han + 3 till och han blev nog besviken för han ville gärna haft byxorna. Lite senare kommer han tillbaka igen och vill köpa ett par sandaler och jag säger vad jag vill ha och han betalar UTAN att pruta. Det var lite kul!

Vi fick ihop allt som allt ca 1400:- och då fick vi ändå hem 2/3 av kläderna. Jag tänker lämna upp en del av det till kyrkan i V.Husby och en del tänker jag spara. Gissa om jag är trött nu?!? Riktigt trött så det blir sängen snart!

God natt och sov gott!


Kreativ!

Igår var jag vädigt kreativ, mycket mer än jag varit på länge.
Jag gjorde 3 vristlänkar, en pärlboll och startade med ett nytt länkat halsband.

FlexiTrax

Idag har Samuel bestämt sig för att sälja sin Flexi-Traxbana eftersom han vill köpa legoflygplanet istället. Jag hittade flygplanet med flygplats på blocket när jag la ut bilder på banan. Så nu har han snart flygplanet oxå! Visserligen finns planet i Höganäs men pappa har lovat att åka och hämta det till honom.
Vilken snäll pappa jag har, eller hur?
Tack pappa!


10,5 meter bana!
            
6 äkta flexiTrax bilar och mycket annat skoj till banan.

Samuel vill ha 500:- för allt detta och det är billigt tycker jag!

Nu är hela familjen i säljartagen! Money, money, money!
Nej, så är det inte men det är skönt att få rensat undan lite saker
och då kan jag lika bra sälja det.

Loppis!

På lördag ska vi stå på loppis och sälja nästan alla Samuels urväxta kläder! Vi hade 7! kartonger i källaren med kläder och skor! Nu kommer vi bara att ha 1½ eftersom jag vill spara en del kläder. Nästan alla kläder i strl 50-56 sparar jag för de är ju så gulliga och en del andra är ju så fina. Jag hoppas få in lite cash och det har redan börjat. En kompis var här ikväll och köpte för 200:-. Lite leksaker ska vi oxå ta med och försöka sälja av!

Imorgon åker vi ut till Petra och Fredrik i Sanden (där vi var på fest för ett tag sedan) och badar, solar och har skoj. Kima och hans dotter ska oxå följa med. Vi tar med lunch och kött till kvällen så det blir en heldagsutflykt. Denna gång ska jag försöka ta kort på området, utsikten och allt runt omkring.

Nu hoppas jag att detta rensande snart är klart så vi kan ha semester igen! Men vädret har ju inte varit jättebra men heller inte dåligt så imorgon hoppas jag på badväder!

Vi ses!

En härlig helg!

Min helg har varit den bästa på länge!
Kanske för att jag längtat efter semestern efter ett långt och tufft (jobbet) år.

Jag och Samuel inledde helgen med att vara barnvakt åt våra fd grannars barn, Gino. Vi hade köpt med oss McD mat och det åt vi samtidigt som vi tittade på Lejonkungen. Efter det gick vi och lekte. Ni ska få se hur kul Samuel och Gino hade:

Visst är de söta ihop? Samuel älskar verkligen Gino!
Gino ska tillsammans med sina föräldrar flytta till Irland om 2 veckor och vi kommer verkligen att sakna honom (ja, även Jonna och Christoffer, givetvis).
Lite fler bilder från vår lek:
   

Lille vildingen Gino gör som stora vildingen Samuel
och klättrar upp i masten.
   

Vilken sötis va?
Näst sötaste ungen i världen!
Vi kommer att sakna dig Gino!

På natten kom föräldrarna hem och avlöste mig så att jag kunde åka hem och ladda inför min utekväll!
Ni som känner mig vet ju att de kvällarna är lätt räknade!

På lördagen kom svärföräldrarna och hämtade plutten och min heldag/kväll kunde börja!
Vi fick skjuts av Kima ner till Munken eftersom det regnade och där tittade vi på "Pork from Cork". De spelade redan kl. 15 så efter det gick vi och käkade och gick sedan hem till Kima där vi började inta alkoholhaltiga drycker. Kl. 18 var det dags igen att gå ner till Munken och titta på en kille som kallas för "Guvenören". Vi mötte upp en hel del kompisar där och vi hade jätttrevligt. Vi satt där och pratade och lyssnade på bra musik fram till ca 21.40 då vi gick till "Trägår´n" för att lyssna på ett Norrköpingsband som heter "Roxanne". De spelar reaggemusik och det gör det riktigt bra.

I början av klippet presenteras alla bandmedlemmarna men efter det kommer en av deras bästa låtar så hoppa över presentationen eller se den. Det är värt väntan, jag lovar!

Detta är på en av deras årliga spelningar ute på Arkösund!

Min kväll fortsatte kan jag lova! Roxannes spelning höll på en timme och vi var kvar 2 timmar efter det. Jag fick en cd-skiva av en kille från bandet och den har spelats flitigt idag.
Jag har aldrig varit på Wasa (ett uteställe) så jag drog med mig Mattias dit och där träffade jag ett par innebandykompisar och fick dansat. Det var så mycket folk där så vi gick till McD. Mattias behövde lite nattamat och jag behövde dricka vatten. Sen var det hemfärd och väl hemma stupade jag i säng.

Vilken rolig eftermiddag/kväll jag hade!

Idag vaknade jag sent av att Mattias skramlade i köket där han gjorde brunch till mig.
Amerikanska pannkakor, bacon, te och mackor.
Mums!
Jag duschade och stack till F13 där jag tittade på softboll och sen hämtade jag Mattias och drog till Smedby för att hämta plutten. Där fick vi som vanligt mycket god mat!

Nu är jag trött!
Det har varit en helt kanon helg att inleda min semester med!

God natt och sov gott!

SEMESTER!

NU är det semester!
Jippiieee....
Nu är det bad, sol och lata dagar fram till jobbet sätter igång igen!

Mattias har bokat en stuga utanför Uddevalla precis vid havet och det ser kanon ut! Det var inte dyrt alls utan passar vår ekonomi bra. Liseberg står på schemat när vi är där och sen ska vi hinna Skara Sommarland oxå. Legoland hoppar vi över i år pga kronans dåliga läge. Det blir så dyrt! Nästa år hoppas jag att läget är bättre!

Men nu får vi se hur mycket blogg det blir framöver!
Jag skriver när jag har något att skriva om!

Jenny! Jag har köpt min på Maxi för 199:- och den är svart med vita blommor på.
Den finns även i röd med vita blommor.

Nu ska jag förbereda mig för kvällens aktiviteter! Jag ska vara barnvakt åt Gino som flyttar till Irland snart. Min lilla pluttedutt! Samuel och jag ska köra dit och sen äter vi där och söver Gino och har mys och tittar på TV. Jag har lånat hem Skip-Bo från jobbet så det ska vi nog oxå spela!
Skip-Bo

Ha en trevlig fredagskväll så hörs vi av!

2 dagar kvar

Nu är det bara torsdag och fredag kvar, sen är det semester! Visserligen har jag redan haft 1 vecka med underbart väder men det känns i hela mig att det räckte inte. Så det ska bli skönt att vara ledig lite till.

Har inget mer att skriva just nu så vi ses en annan dag!

Regn....

....och åter regn! Gud vad härligt! Det behövde alla våra växter och även vi människor! Nu är det bara 4 dagar kvar till min semester....johoooooo! Mattias hade sin första semesterdag idag och inget kul att inleda semestern med detta väder men ack så välbehövligt.

Idag gjorde jag klart min sommarutmaning! Jag skickade ett paket pärlor till en tjej och sen fick jag en påse tillbaka.

Detta blev detta:

Ett länkat halsband!
På en del ställen är det dubbla pärlor och dubbla kedjor!
  
Närbild på hänget och kedjan!

Detta paket skickade jag och hon som fick det var himla nöjd!
Hon har redan letat upp en del pärlor så hon kan beställa mer.
***Utmaningsgalleriet!***

Vi ses!

Lördag!

Idag har det varit en lugn dag! Vi har varit hemma och tagit det lugnt på förmiddagen och bara loppat oss. Det behövs ibland! På eftermiddagen åkte vi till Smedby men innan dess skulle vi stanna till på apoteket så jag kunde hämta ut pulmicort (bricanylen hjälper inte i denna kvava värme).

För en månad sen så gjorde jag en receptförnyelse på bricanylen på VCs hemsida. Det gick bra och efter en vecka kunde jag hämta ut den. Nu när det varit så varmt har inte den hjälpt så jag kände att jag behövde pulmicort oxå så jag gjorde en ny receptförnyelse. Fick då ett svar på mailen: "Den 4/6 skrev Dr ut detta åt dig med 4 uttag så du borde ha kvar på apoteket av läkemedlet/Hälsningar Anna SSK" . Jag fattade inget! Jag hade ju bett om bricanyl men jag tänkte att då hade väl doktorn varit snäll och skrivit ut båda för jag brukar ju få båda tillsammans. Ja, det var ju bra! I natt har jag knappt sovit pga att jag knappt kunnat andas så idag var det bara ett måste att hämta ut pulmicorten. MEN när jag skulle hämta ut den så fanns där ingen pulmicort. Konstigt! Så Mattias och jag åkte till Jourcentralen och en snäll kvinna i receptionen hjälpte mig och frågade en läkare om han kunde skriva ut receptet åt mig och det gjorde han. Så tillbaka till apoteket och jag fick min medicin. Då kom nästa chock: 678:- skulle de ha för den! 678:-! Usch...vad mycket pengar för en sak som jag måste ha!

Vi åkte till Smedby och vi badade och hade jätteroligt. Vi fick som vanligt god mat och jordgubbar till efterrätt, MUMS. Nu är vi hemma och jag ska nu gå och smörja in min torra, torra kropp i något nytt som jag fick av Anki. Hon säljer ju för Oriflame på sin fritid. Hon är en riktig storsäljare! Vi köpte oxå after sun, solkräm sf 10, mineralsalt och något till Mattias fotbad. Ingen riktig koll men det är säkert bra.

Vi ses!


 


Busfabriken!

Idag har vi oxå varit i Smedby och badat!
Det är så skönt att vara där eftersom plutten har så mycket att styra
med och jag kan läsa i lugn och ro.

Jag har nu lämnat Samuel på Busfabriken!
Han ska på en klasskompis kalas.
Jag ska hämta honom kl. 19 så nu har jag en timme slapptid kvar.

Jag läste ut en bok idag som heter Skadad.
Det är en kvinna som heter Cathy Glass som har skrivit den.
Den är en verklighetsbaserad bok om hennes liv som fosterförälder.
Boken handlar om när hon tar emot en flicka som heter Jodie.
Jodie är 8 år när hon blir placerad hos Cathy och har på 4 månader varit placerad 5 ggr.
Hon har svåra problem med ilska och mycket annat.
Hon får förtroende för Cathy och delger henne händelser från sitt liv med sin familj.
Cathy är mycket kritisk mot socialtjänsten som har haft familjen
under bevakning sedan Jodie föddes.
Ingenting hände förrän Jodie som 7½ åring tände eld på familjens hund.
Det var en bok som var intressant men väldigt vidrig.
Jag kan inte fatta hur biologiska föräldrar kan utsätta sina barn för så mycket smärta och vålla dem så mycket skada.

Nu ska jag spela Nintendo DS och smälta boken lite.

Vi ses!

1 juli...

Idag åkte Samuel och jag till farmor i Smedby som är sjukskriven pga en fot som krånglar.
Vädret var ju kanon idag med och när vi är där kan jag slappna av på ett annat sätt
eftersom jag har koll på plutten hela tiden fast inte jag badar. Vi badade mycket men
jag började oxå på en ny bok och läste en hel del.
Farmor bjöd på fika och även mat innan det var dags att bege sig....
   
Samuel i poolen hos farmor!
Som han styr med alla sina leksaker, 10 st dykpinnar och andra saker.

....till Söderköping för att se på teater! Vi var på min arbetskamrats gård och såg "LasseMajas Detektivbyrå - Cirkusmysteriet". Den var både rolig och jättebra! Samuel skrattade flera gånger speciellt när tyngdlyftaren tappade sin mustach flera gånger. 2 av mina gamla elever var med och det var kul att se dem. Jag rekommenderar alla som har möjlighet att se den. Teatern spelas till den 11/7.

Cirkusens namn: Splendido


Jonte från V.Husby skola.
Han var cirkusdirektör.


Björn oxå från V.Husby skola.
Han var tyngdlyftaren Ali Pascha.


Cirkusensamblen!


Lasse och Maja.


Lasse och Maja har fångat skurken som var ballongflickan!


Apan som var ballongflickans medhjälpare!

Ursäkta att bilderna inte var de bästa men jag har tagit med mobilen och skådisarna stod inte still.
Gå och se den!

Vi ses!


RSS 2.0