Pärlboll nr 2!

Idag blev det en ny pärlboll! De är rätt kul att sy men jag har svårt för att hålla tråden spänd. Träningssak!

4mm hematitpärlor och limegröna 11/0 seedbeeds

Den rosa ska Marina (arbetskamrat) få för att ha i sin nyckelknippa och denna är lite för sladdrig annars skulle jag haft den till mobilsmycke. Men jag ska se om det funkar iaf eller om det blir för knöligt!

Imorgon är det valborgsmässoafton och då ska plutten och jag till Folkparken tillsammans med svärmor och svärfar. Mattias jobbar hela natten, han börjar kl. 16 och jobbar säkert till ca 02. Imorgon är det kortdag för mig och det ska bli skönt. Samuel ska förhoppningsvis få en klipptid och skala av en del (ej raka).

Pärlboll!

På den smyckessidan där jag chattar har en tjej visat upp sina pärlbollar som hon gör. Hon har även lagt ut en beskrivning på sin hemsida och nu har jag gjort ett försök.

Inte riktigt mina färger men jag ska göra fler nu när jag vet hur jag gör. Detta är 3:e försöket, de innan fick jag klippa upp då det inte blev bra. Denna är lite sladdrig men den blev fin iaf. Jag har sytt med 4 mm rosa ispärlor och 11/0 ljusgrå seedbeeds. Den är inte så stor utan ca 15 mm i diameter. Men som örhänge eller ett halsbandshänge funkar det fint.

Idag var Samuels första riktiga fotbollsträning med IFK. Det han har gått innan heter bollek men nu är det fotboll och de tränar 1½ timme varje tisdag. Idag var det i Vilbergen men fortsättningsvis kommer det att vara på Domarringens plan och den ligger precis brevis Samuels gamla förskola.

Synundersökningen gick bra. Synen har varken förbättras eller försämrats på de sista 8 åren så glasögonen funkar fortfarande. Men linser fick jag inte idag utan optikern ska beställa hem provlinser åt mig som jag sen ska få testa. sen får jag de linser jag ska ha tillsvidare....

God natt och sov gott och tänk på att det bara är 2 dagar kvar till helgen (1½ för mig då jag slutar 12.30 på torsdag).

Kortvecka!

Nu är det bara 3 dagar kvar på denna jobbvecka, härligt. Jag gjorde min längsta dag idag så nu blir det bara tidigare och tidigare! Och på fredag är vi lediga, tack vare sossarna. Ska Ni ut och demonstrera något? Inte jag men vi ska väl ner till stan och titta på tågen. Det är ju 3! tåg i Norrköping. 1:a maj tåget med sossarna, motorcykelkortegen och raggarbilarna. Sen har vi tivoli i Folkets Park oxå hela helgen. Så det finns att göra i helgen.

På lördag ska Mattias och Samuel ev åka till Mantorp för att se biltävlingar hela dagen. Usch...vad ensamt för mig!! Nej, då ska jag städa och plocka och göra fint till helgen efter då Mattias stora familj kommer hit och firar Samuel som fyller 7 år. Jag ska även ta ett tag på balkongen även om inte badrummet är färdigt. Alltså, badkaret och elementet står där ute och tar upp rätt mycket plats.Men då städar jag ändå! På tal om badrummet så torkar det fortfarande. Det händer ju inget och vi får inga besked. Just nu är jag ganska less på alltihop.

Men 2 roliga saker: Vår soffa har kommit (och tv-bänk) men det får stå kvar på Finnlandia ett tag till. Kanske hämtar den på söndag då jag har städat eller så får det vänta tills badrummet är klart. Den andra saken är att jag ska på synundersökning imorgon för att få linser...jippieeee. Har velat ha länge men inte fått tummen ur...ja ni vet var. Men imorgon ska jag dit. Nu ska jag kolla in facebook för att se om det händer något kul där och sen är det sängen som viskar mitt namn...mitt namn (Roger Pontares röst). God natt och sov gott!

Vår son när han är 7 månader ung! Det går fort!
Han fyller 7 år om 1½ vecka!!!!

Waowwwww!

Idag bytte Mattias däcken på bilen, äntligen  ! Sen åkte vi till Willys för vi behövde storhandla men jag tänkte att det klarar Mattias själv så Samuel och jag åkte till "Media Markt". Där var det världens jippo med motorcykelshow, artister och lite annat smått och gott.

När vi kom dit så fick vi gå lite snabbt till baksidan för där var det crossmotorcykelshow (lite långt ord men men). Vi fick en bra plats längst fram och jag lovar att det var häftigt! Det var en kille som kallas "Frog" och hans kompis "Frey"(?? kommer inte exakt ihåg). De gjorde livsfarliga hopp och jag är djupt imponerad. "Frog" var den som gjorde de allra värsta hoppen.
   
Förberedelser                 "Frog"                                   "Frey"

Den ena är på väg upp i det blå och den andre är precis klar med sitt hopp!
   

Ja, dessa grabbar är ju inte kloka!

Men det var mer! Vi fick se Lili&Susie, Shirley Clamp och Erik Segerstedt (snygg-Erik)
   
Samuel fick även Lili&Susies autografer och fick då veta av Lili att hon har oxå en son som är 6 år och heter Leon.

Och där bakom scenen hittade vi även Erik även kallad snygg-Erik!

Ja, då var denna dagen gjord iaf för min del men Samuel var ganska nöjd han med. Han tyckte att Lili&Susie var bäst och han gillar deras melodifestivallåt.

Sen när detta jippot var klart åkte vi förbi Willys för att hämta upp pappsen som kom ut med en hel kundvagn full med varor. Jag tror det var 5 pappkassar och 3 eller 4 plastpåsar. Så nu har vi mat så det räcker ett tag!

Kvällen är inte slut än men Robinson för denna afton är slut! Jag kan bara jubla åt att killpakten är bruten! Men jag kan inte för mitt liv förstår varför de inte tog ut Christian. Och Jarmo....han är ju bara så bra! Men för denna lördag så ska jag inte skriva mer i min blogg om detta program! Ni får vänta tills nästa lördag då fortsättning följer......

Ha det!!

Vi vann!!

På Samuels träning idag så fick jag stå i mål i småkillarnas mål. Föräldrarna hade ingen målvakt alls! Det började inte bra för oss, efter 4 minuter låg vi under med 3-0. Men jag blev snabbt varm i kläderna och räddade många skott. Mina lagkamrater började göra mål. Efter ett tag så stod det 6-6 i matchen och det var väldigt spännande. Samuel gjorde en assist idag och han var riktigt aktiv. Matchen slutade 9-8 till oss, barnen och mig alltså! De andra föräldrarna kallade mig förrädare men det gör inget. Det var himla kul och jag var helt slut med svetten rinnande överallt så när vi kom hem fick vi ta en sväng till den trevliga duschen.

När det var klart var det raka vägen hem och äta Mattias paradrätt: Pasta Basta a´la Mattiz! Den består av kycklingfiléer (stekta med marinad och i mindre bitar), färsk pasta, stekta grönsaker (tex. färsk sparris, sugar snaps, körsbärstomater, champinjoner och paprika), ruccolasallad, fetaost, riven parmesan, cashewnötter och någon färsk grönsak. Alla tillbehör förutom de stekta grönsakerna serveras var för sig och så tar vi vad vi gillar. På toppen har Mattias på sin tallrik lite balsamvinäger men det har inte Samuel och jag.

Nu sitter pojkarna och tittar på tv och äter fredagsmys. Själv ska jag spela lite robinson på tv4s hemsida och sen se talang kanske eller går jag och lägger mig. Är jättetrött idag igen men nu är det HELG!

Soffan har kommit men vi har inte bestämt om vi ska hämta den i helgen eller om vi ska vänta tills badrumsrenoveringen är klar. Gubbarna som ska bygga upp allt igen kommer ju att gå in med skor och det kommer bli skitigt. Men å andra sidan vill Oscar och Jossan ha vår soffa så fort som möjligt så vi får ta en funderare. Imorgon är en lugn dag förutom att tvätten måste tvättas borta i tvättstugan. Och på söndag ska vi till Mattias föräldrar för att fira hans pappa som fyllde år igår.

Men nu drar Robinsonspelet! Ha det bra och ha en trevlig helg! 

Glass!

Idag slutade jag tidigt och åkte och hämtade Samuel. Han gungade ihop med en kompis och de hade uppfunnit ett par olika gungställningar. Spindelmannen, spindelnätet och trädet var en del av dem. Vi åkte ner till stan för jag skulle boka en synundersökning för linser. Jag är trött på glasögon nu! På tisdag kl. 17 är det dags för det.

Sen Jenny, förstår du tog vi varsin glass fast inte på halvars utan på Gott om mål! Jenny sa det när jag åkte att vi skulle säkert åka till Halvars men jag sa att ingen glass idag men det var så fint väder och vi gick förbi så många som åt glass.....så det var kört! Men mumsigt är det!

Nu ska jag gå och läsa för min son och sen ska han sova! Då ska jag ha lite egentid. Idag blir det nog bara tv-tittande då jag är för trött för något annat. Imorgon börjar jag 7 och jobbar till 15. På kvällen ska Samuel på innebandyträning...sista för denna säsongen och då ska de möta oss vuxna! Det ser jag fram emot! Ha det!

Knäckebrödsdansen!

Obs! Du måste vara 18 år för att titta på detta inlägg! Är du inte 18 år så måste du fråga pappa eller mamma!


Jag brukar ju inte se talang men detta var ju så himla kul! Att de vågar men de är ju unga och snygga! Skulle du våga???

Idag blir det inte mer skrivet för jag har inga ideér. Jag tänkte göra fler sådana här berättelser från när jag var mindre. Tyckte du att den var bra (mitt förra inlägg)???
Ha det!!

en grej från förr...

När jag var liten...ca 6 år så slutade jag att använda typiska flickkläder som klänningar och kjolar. Jag ville vara en kille så enkelt var det. Mamma var en väldigt tålmodig mamma som gillade läget tror jag eftersom jag hade mycket praktiska kläder och fick klippa håret kort. Sommaren innan jag skulle börja 1:an åkte mamma (som väntade barn), mormor och jag till Viken där vi hyrde en stuga. Det var mitt i ett villasamhälle där vår stuga låg i en tants trädgård.

Jag var inte så blyg så jag gick ut på gatan och där fanns det en del barn och då mest grabbar. de var snälla och vi lekte i princip varje dag och hade jättekul. En dag var jag borta många timmar så mamma och pappa (han jobbade dessa veckor men eftersom Viken inte ligger så långt från HBG så kom han och hälsade på rätt ofta) letade efter mig. De hittade mig och en kille sittandes och tittade på tennis en bit ifrån stugan. Ja, det var en kul semester! En av de sista dagarna så kom det här grabbgänget och knackade på stugan för att fråga efter mig. De frågade efter "Tobias"! Mamma svarade att här finns ingen Tobias! Jo, sa de, en liten mörkhårig kille! Mamma fattade då vad det var som var på gång och tvingade mig att berätta sanningen för dem. Jag hade alltså ljugit i nästan 2 veckors tid och sagt att jag hette Tobias.

När mamma sen födde min lillebror på min födelsedag, vad tror ni han fick heta?
Jo, Kim Tobias! Så denna händelse hänger med mig än idag och jag kommer aldrig att glömma.

Facebook!

Det är kul att hitta gamla kompisar från förr.... Men jag tycker det är svårt att söka. Tex om jag har en kompis jag vill leta upp, skriver in namnet och trycker på sök och vad händer? Jo det kommer upp kanske 30 pers som heter samma och en del har inga kort. Hur ska jag veta vilken det är av dem om kompisen ens har facebook. Jag tycker det skulle kunna gå att skriva in några sökord tex, innebandy, städer osv.... Det går ju att skriva in företag, skolor men en del skolor finns inte med och inte en del företag heller som tex ICA som min pappa jobbar på. Då blir det svårare!

Just nu letar jag efter 2 personer och den ena har gått på clemensskolan i HBG men den skolan finns inte med och den andra personen har jag spelat innebandy med. Hur går jag vidare?

Finns det någon vänlig själ här ute i cyberspace som kan hjälpa mig?

Nu ska jag surfa vidare ut i rymden igen men vi hörs! Ha det!

Hatar avbrott i filmen!!!

Efter Robinson hade jag bestämt att jag skulle se filmen som kom efter, "phone booth" för den verkar bra. Tittar och tycker att den är spännande. Så blev det reklam och då passade jag på att gå och kissa och hämta något att dricka men vad händer...jo då ska det bli nyheter! Att jag aldrig lär mig!! Jag bara hatar avbrottet! Ta nyheterna före filmen då för f*n (förlåt att jag nästan svär men jag blir så irriterad)!

Robinson...det är en sorglig saga! Attans nära att det blå laget vann och vilken illa balansgång utav Angela. Det är ju hennes fel att de förlorade men det kan inte vara så lätt och jag tyckte att laget tog det bra iaf. Och nu ska de få komma till en ny strand, så skönt för dem!
Monark Karin 233 3vxl Dam 09
Vilken härlig cykel jag har köpt! Den är bara så skön att cykla på så det är helt otroligt. Samuel och jag var ute ett varv idag för att prova några olika lekplatser. Jag får inget ont i rumpan... hehe... Precis som det ska vara! Jag är så glad att jag gick och köpte den! Snart kommer väl soffan och tv-bänken oxå + att om ett par veckor har vi ett nyrenoverat badrum.


Några bilder från vår cykeltur tagna med mobilen.
 
   
På en gård precis på andra sidan vägen brevid LIDL har de en gammal håla som det säkert varit vatten i för länge sen. Där cyklar min son som en galning! Jag ser på med andan i halsgropen hela tiden. Idag träffade vi på en f.d dagiskompis till Samuel och de hade jättekul ihop men hans mamma hade nog samma känsla som jag när de for omkring där. Den här gropen är ganska populär för andra med, äldre ungar och ungdomar kör med sina trickcyklar där.

Idag har det oxå varit toppenväder fast mycket kallare än vad det var igår. Solen var framme och det är huvudsaken.

Filmen var bra! Den har nog inte kostat allt för många kronor att göra då det utspelades sig i en telefonkiosk. Nu är det färdigskrivet för idag. Imorgon är det dans för Samuel och sen är det middag i Smedby! Idag åt vi flygande Jakob, mums!
Ha det!

Badrummet!

Om en vecka skulle badrummet vara klart men så blir det inte! En av "gubbarna" var här idag och mätte något och kollade läget sa att det behöver torka 1 vecka till och sen ska de sätta igång med själva renoveringen. Så det tar mer än 4 veckor. Nu har vi varit utan i 3 veckor och det är tråkigt. "Gubben" sa att de skulle betala en del av vår elräkning eftersom torkapparaten drar rätt mycket ström och det är ju juste. Nu ska vi bara kolla upp med hyresbostäder om vi kan få avdrag på hyran oxå. Det skulle kännas rätt bra eftersom vi inte kan utnyttja hela lägenheten + att vi har ett ständigt brus. Det bruset hörs ju överallt! Jag återkommer när jag vet mer + att jag ska försöka komma ihåg att ta ett kort på hur det ser ut där inne nu. Ha det och god natt!

Ps! 3 inlägg på en och samma dag, har det hänt förut??

Nya smycken!

Jag har gjort ett set till svärmor i mintgrönt och vitt!

Har även idag sytt ett armband i en ny teknik! Det var lite lurigt och jag fick repa upp ett par ggr men det blev ganska bra i slutändan! Det är i svart och teal eller emerald!
 

Yonna, om du kommer upp till Norrköping kan vi absolut gå eller cykla till Halvars! Det är bara att du sätter dig på bussen. det tar inte mer än 3-4 timmar tror jag och du kan tom åka hem samma dag om du inte vill sova över!

Bryan Adams!

Var inne på Jossans blogg och hörde Bryan Adams "Heaven" med en liten annorlunda video. Den var kanonbra Jossan! Men det fick mig att börja tänka på min idol när jag var ung: Bryan Adams. Jag var i Köpenhamn 2 ggr och såg honom live. Det var häftigt! Så nu får ni höra en bra låt av honom! Han är ju bara bäst! Luta dig tillbaka och bara njut i 5 minuter och sjung gärna med!

Plutten har varit på disco idag! Mammas stora kille! Vi har ätit världens lyxigaste startpåhelgen middag: ärtsoppa och pannkakor! Nu ska jag se på "så ska det låta". Ha det!

Vädret...kan det hålla i sig..??

Det är ju så fint vårväder att jag bara känner mig lycklig! Visst, alltid trött men ändå någon sorts lyckokänsla! Det är så härligt och jag har en ny cykel som är så bra och så fin och så underbar....speciellt nu när jag har höjt sadeln (kvinnor kan). Idag cyklade jag och Samuel till Halvars (undrar om det var därför jag köpte cykeln) och åt glass. Samuel hade bestämt redan innan att han skulle ha chokladglass men sen träffade han 2 klasskompisar i kön som hade valt barnens favorit och då ångrade han sig. Glass och godis på samma gång..mums!
upplagg6
Själv tog jag 2 kulor, 1 med saffransmak och 1 kula mjölkchoklad! Oj...vad gott det var! Dessa smaker smakade bättre än de smaker jag tog sist vi var på Halvars.

Efter all glass var vi tvugna att cykla lite för att smälta glassen. Vi cyklade en liten runda och till slut hamnade vi på Ektorpsringens skolgård där det finns en stor fågelbogunga.
Fågelbogungan
Det är bra för barn och även vuxna att gunga har jag hört om på 2 kurser jag gått på. Så nu fick sonen gunga och jag kan lova att han gunga högt. Efter ett tag var det min tur och jag blev smått illamående. Sen drog vi hemåt igen efter ett stopp på LIDL för att köpa dricka till Samuels skogsutflykt imorgon. På tal om imorgon så ska Samuel gå på disco på skolan då. Han har pratat om detta disco hur länge som helst. Imorgon är det dax!

Nu är plutten ute på gården och leker med grannbarnen! Jag ser honom ibland och ibland hör jag honom och det låter som om han har kul! Själv har jag parkerat mig framför datorn för att skriva ett inlägg här. Nu när vädret är finare så kanske inläggen blir färre, kanske inte varje dag men nästan!

Imorgon är det fredag! Jippiieee.... I helgen ska vi fixa med Samuels kalasinbjudningar! Det är dags att skicka ut dem för den 10:e maj är det dax. I år ska kalaset vara på Åby badet med fritidsgård. Det ska bli kul och Samuel ser fram emot det. Han fyller ju 7 år den 7:e maj!

Nä...nu ska jag gå ifrån datorn och gå ut på gården för att se vad Samuel gör och för att få lite frisk luft igen. Måste passa på för vädret kanske tar slut snart, vem vet!?! Ha det!

Tebax till jobbet efter påsken!

Japp...idag var det dags igen då! Jobba, jobba joobbaaaa! Jag gillar mitt jobb men jag tycker det är skönt att vara ledig oxå. Men nu är det bara 3 dagar kvar till helgen och imorgon kommer bli en bra dag. Vi ska allihopa på frita in till föreläsning i Norrköping som handlar om konfliktlösning. Det ska bli kul och innan den börjar ska vi (nästan) alla luncha på stan. Hur ofta tror ni det blir när man som jag jobbar i lilla Västra Husby? Typ, en gång om året!

Igår premiärcyklade jag på min nya cykel! Den är kanonbra förutom att sadeln måste höjas lite men det ska vi fixa imorgon förhoppningsvis. Jag har ju inte cyklat så mycket på sista tiden mer än rundan Samuel och jag gjorde förra veckan och något mer. Nu hoppas jag på att vi kommer ut mer eftersom vi behöver röra på oss. Det är ju roligare om allt funkar som det ska och det ska väl en ny monarkcykel göra!

Samuel är frisk igen och ska gå till skolan imorgon. Febern hade lagt sig under dagen som tur är. Jag räknade ut att förra året "vab"ade jag 2½ dag allt som allt + att Mattias "vab"ade några dagar. I år har den siffran fördubblats bara på årets första 3½ månad. Det är synd om den lille gubben men nu ska han ut och skaffa tillbakka sitt immunförsvar.

Nu ska jag sätta mig i pysselfåtöljen och göra några smyckesbeställningar! Det är alltid kul att få in lite nya, friska pengar till att köpa nytt material för. Alla webshopar ropar ju efter mig fast jag bara kollar in en snabbis för att kolla en specifik sak. Oftast har jag handlat mer än jag skulle! Ha det!

CYKEL!

Idag har jag köpt mig en cykel, en monark som jag hoppas ska hålla lite längre än den jag köpte sist!

Min cykel är mörkgrön och vi ska hämta den imorgon! Kolla in sadeln, vad mjuk och skön den ser ut. Den kan jag nog cykla flera mil på.....hehe...

Idag har varit en bra dag men nu är jag mätt, trött och glad. Samuel är sjuk igen, denna gången har han feber. Vi åkte ut till Smedby iaf för påskbordet ville vi inte missa och gissa ...... om det var gott? Kanoners! Anki och Kenthas mat är alltid god förutom när det är leverstuvning (då stannar jag hemma).

Nu ska jag sätta mig framför tv:n och göra klart ett armband som jag gjorde när vi tittade på "Wipeout". Ha det!

Robinson igen!

Jag bara ogillar Christian! Ta ut honom! Han är så otroligt osäker på sig själv men försöker spela cool men det blir bara pannkaka. Jag blir så irriterad att de inte tog bort honom i det första ö-rådet. Titta bara på detta klippet! Han är ju bara så bortgjord! Nu har han ju även pratat ut i aftonbladet om att hans fru bara gråter när hon ser programmet. Men han har ju sagt de sakerna han har sagt och det kan han ju inte trolla bort. Nej, ut med honom så blir det bättre tv.

Sen i gårdagens tävling så var det orättvist tycker jag men så är ju tävlingen. Att träsklaget tävlade med 2 tjejer och beachlaget med 4 killar blir ju orättvisa förutsättningar. Och att "Raffa" drog Erik B i håret rätt rejält är ju inte heller så juste. Han är lärare och beter sig så här i tv, det är inte ok tycker jag. Nej, förutsättningarna i årets robinson är orättvisa och inte så kul. Jag tycker inte det är kul att titta på ett lag som bor i träsk och har det dåligt (riktigt dåligt). Tv4 har förstört grundidén med robinson!

Men fortsätta titta kommer jag att göra men inte med samma entusiasm som jag hade innan premiären! Nu ska jag göra något annat än att sitta här och bara slösa bort ledig tid. Ev är Samuel sjuk igen.... för en stund sedan hade han 38,5 och vi får se hur det blir. Om han piggnar till kanske vi åker och köper en cykel till mig som bara ska vara min. Ingen Mattias får cykla på den! Kl. 14 vankas det påskbord i Smedby så dit ska vi oxå. Jag hoppas att Samuel piggnar till så han orkar annars får någon av oss stanna hemma med honom.

Ha en bra påskdag så hörs vi senare!

OBS: Är det någon som har problem med att se och läsa bloggen? Jag har fått en varningssignal från ett håll och nu undrar jag om det är fler som har problem. Skriv gärna bara en kort kommentar så jag vet.

Sol, sol, strålande sol!

Idag har jag suttit ute i solen och läst i 4 timmar. Gissa om det var skönt? Jag fick köpa en ny bok då jag glömde min bok hemma när vi var på G till Smedby. Jag köpte en bok som heter "när ingen annan ser" och den är skriven av en kille som berättar om sin barndom. Hans pappa förgriper sig på honom under hans barndom. Just nu har jag läst halva boken och det han skriver är gräsligt och vidrigt. Jag blir så förbannad att vuxna människor kan göra så här mot sin barn. Vad är det för monster det finns ute i världen. Hur kan det komma sig att människor kan bli så onda och så egoistiska att de bara tänker på sig själva? Jag blir så arg, ledsen och besviken!

Nä....nu ska jag försöka sluta tänka på det och hoppa i säng istället. Solen tar musten ur mig så här på våren! Jag bara älskar SOLEN!

En härlig eftermiddag!

Efter vårt enda måste så åkte vi ut till Lindö och hälsade på hos Linus, Joanna, Oliver, Eliot och Alice. De bjöd ut oss för att spela tennis och grilla korv. Idag har vi haft kanonväder så det passade ju utmärkt. Kima och hans dotter Malou kom oxå ut.
               
Joanna, Alice och Kima                   Mattias                                   Linus

                 
          Samuel                           Oliver och Eliot                             Malou
                                                 Linus söner

Vi hade jättetrevligt och satt och bara mös i solskenet! Lite tennis i slutet blev det oxå efter många om och men. Samuel och Malou lekte mycket med varandra och de hade så kul vilket ni kommer att se på en del av bilderna.
             
Samuel var fotograf oxå och resultatet blev så här:  En huvudlös pappa!

Imorgon ska vi oxå försöka utnyttja det fina vädret genom att åka ut till Smedby och ligga i solen och bara tina efter denna långa och tråkiga vinter. Ikväll är det bara tv:n som gäller. Eller om jag orkar kanske jag gör ett smycke av något slag! Det får ni isåfall se imorgon. Ha det!


Långfredag!

Jaha...långledig! Idag är det enda måstet att åka till affären! Det är ok och sen är det väl ett måste att jag ska ta mig iväg till den gemensamma duschen och vaska av mig. Det börjar bli dags för det så att jag kan komma igång här hemma. Ska väl dammsuga av hallen och toan till att börja med.

Samuel ser jag inte så mycket av just för tillfället, han är ute och leker på gården hela dagarna. Igår ropade jag in honom kl. 20.00 och då frågade han varför han skulle gå in? Jo, klockan är mycket och det är dags att göra sig iordning för sängen, sa jag. "Vänta, ropade han, försvann som ett skott och kom tillbaka med ett stort leende. "Jag har bestämt med kompisen att vi ska träffas här kl. 9 imorgon." Och 10 minuter över 9 gick han ut!

Nu vill jag önska alla mina 12 läsare GLAD PÅSK och ät lagom mycket godis!

Påskägget

I mitt gula paket låg ett guldfärgat påskägg!

Fint va?

Och i låg detta:

Översta raden: Lite godis (mums), 2 mobilsnöre, 6 olika färger seedbeeds (vet ej vilken strl)
Understa raden: guldfärgade hjärtlås, 2 st bling-bling pärlor, 3 rosa pärlor, gröna cat eye´s strl 4mm
och naturfärgade sötvattenspärlor (tror jag)
Tyvärr tror jag att den som skickade till mig glömde att stoppa ner sin ledtråd.
Så jag har ingen aning vem jag fått det ifrån!

Jag tycker det är kul att få paket på posten!

Nu sitter jag här igen!

Jag är trött men det kanske inte är så konstigt! 16 ungar, jag och Marina har sovit över på frita (1 blev sjuk) och haft så kul. Jag bara älskar mitt jobb och guldkanten är dessa stunder när vi gör något annat än det vanliga. Innan ungarna kom gjorde jag och Marina iordning allt (jag fick en stunds vila eftersom jag jobbat från 8.30) och sen kom huvudpersonerna. Vi började med att prata om kvällen och sen åt vi tacos och det var uppskattat. Sen fick de bädda och ta på sig pyjamasen (om de ville) och bara vara en stund. Sen lekte vi lekar! Vi band fast ballonger på deras ben och sen gällde det att trampa sönder de andras ballonger. Sen blev det min favorit (iaf när det är mörkt) "sardinburken". Den går ut på att en gömmer sig och resten ska leta och när man hittar den som är gömd så ska man gömma sig där oxå och till slut är alla där. Jag gömde mig först och i det rummet jag gömde mig var det kolsvart..... Men kul hade vi! Vid ca 22.00så satte vi på filmen och då vart det lugnt. Kl. 23.30 var det tyst och då somnade jag med men vaknade väldigt många ggr. Så nu är jag trött!

Samuel är ute på gården och leker och jag har läst ut min bok "den vita massajen" som jag tyckte var kanonbra. Nu vill jag läsa de andra böckerna! Nu ska jag gå och öppna mitt gula paket som jag fick för ett tag sen som ni fick se i ett tidigare inlägg. På den sidan där vi bytte paket hade de flesta redan öppnat sina och nu är jag nyfiken. Jag återkommer senare med ett kort på innehållet!

Övernattning!

Imorgon ska jag, Marina och 17 ungar sova över på jobbet. Det ska bli så kul! Marina och jag ska laga tacos och vi ska se på film och leka lekar. Kommer ni ihåg när ni gjorde samma sak på ert frita?

Annars kan jag berätta att det är skitkul med facebook fortfarande men det tar tid! Just nu hinner jag inte läsa så många bloggar men det hinns nog med i sinom tid.

Nu ska jag fortsätta med facebook samtidigt som jag ska läsa igenom iaf ett par bloggar! Mamma, adda mig på facebook är du snäll! Är du aldrig inne?

Ha det!

Ledig måndag!

Det blev en kanonbra cykelrunda! Inte för lång men det var lagom eftersom vi hade motvind mest hela vägen (iaf när vi cyklade hemåt). Vi duschade hos farmor och farfar som är så snälla att låna ut cyklar och duschen. Det är väldigt snällt eftersom ni alla vet att vi inte har någon dusch för tillfället. Vi tog med smörgåstårterester och egen hemmagjord läsk på turen. Det var smaskigt och så varmt där vi fikade eftersom det var lä där.


   
   

Ni ser ju själv på bilderna att vi har haft en trevlig dag! Samuel var kanonbra när han cyklade på landsväg. Han höll sig till kanten och tittade rakt fram hela tiden. Det känns som om vi kan göra om det fler gånger.

När vi kom hem så bjöd samuel in 2 kompisar från gården och vi alla 4 körde "BUZZ dinos".
BUZZ! Junior Dino Den
Jag vann! Sen gick de in på Samuels rum för att bygga lego och lyssna på musik och jag traskade ner till källaren med en del vinterprylar som jag har haft på balkongen. Jag passade även på att plocka upp påskpyntet och sen dekorerade jag mitt påskris som jag köpte i lördags. Eftersom både jag och plutten kan vara allergiska mot björkris så köpte jag trollpil. Det vart kanonbra när det blev klart. Det är så stort men det är fint ändå!
 
Bilderna blev lite mörka men de får gå och jag tror att ni ändå kan få en uppfattning om hur det ser ut!
Nu ska jag kolla facebook innan jag fortsätter med lite plock här hemma.
Ha det!

Söndagens middag!

 
   
Smörgås tårta alá mattiz!
Kanongott var det men inte särskilt nyttigt men ibland måste sambon få äta sin favvomat!
Ev. får Samuel och jag ta med resterna ut på cykelrundan imorgon (bara det blir fint väder).

Ut till Smedby imorgon, låna farmors cykel och iväg på en långtur (den kan bli riktigt lång om jag cyklar vilse ute på Vikbolandet) och sen tillbaka till Smedby för en dusch för mig och ett bad för plutten.

Men nu säger jag god natt iaf i bloggen men facebook...here I come!
Gud vad kul med facebook...varför inte börjat med detta tidigare?

Lite bilder från gårdagen!

Först ut kommer bilder från hur badrummet ser ut idag!
   
Jag gillar hålet som de har bilat! 1 cm till och jag hade kunnat kika ner till grannen under.

Igår var vi ute i Smedby (hos Mattias föräldrar) och fick som vanligt underbart god mat. Potatisgratäng och fläskfilégryta med senap och dragon. En smarrig grönsallad till är inte heller illa! Det var mycket mumsigt! Farfar och Samuel byggde en pall till mig, bara till mig! Tack Samuel, den var jättefin!

Samuel och var även vid lekparken ett par hus bort från farmors och farfars hus. Där finns en linbana som har sett sina bästa dagar men den funkar att åka på.

           
Dessa bilder är tagna med mobilen och jag är ganska nöjd med bilderna från den iaf utebilderna. Korten från Halvars är oxå tagna med mobilen.

Nu ska jag gå in till Samuel och Mattias för nu är det dags att bygga sina egna hus i legostaden! Först till kvarn brukar det vara då! Men jag kanske bloggar senare igen! Ha det!

Lite trött nu!

Tänkte att jag skulle skriva ett inlägg men dels orkar jag inte och dels vill jag mysa med min blivande man! Idag har jag hittat fler gamla vänner på "fejjan" och det är jättekul men tyvärr tar det oxå tid så nu blir det mycket tid framför datorn.
God natt alla mina 3 läsare!


P.S Yonna, adda mig gärna eller dissar du mig? D.S

Premiär för året!

Idag har plutten och jag varit på Halvars för första gången detta året men absolut inte sista! Samuel tog 2 kulor choklad med chokladsås och karamellströssel och jag tog 2 kulor med vit choklad och pecannötkola och salt lakrits strössel ovanpå. Mumsigt värre men vit choklad var ingen direkt smaksensation....den smakade inte så mycket. Nästa gång ska jag ta saffran och viol!
     
  

Gissa om pojken min njuter! Och idag åt han upp sin glass först och åt upp det sista i min, den lille tjuven.

Idag blir det min favorit mat - fajitas med guacamole! MUMS!

Idag har jag varit förlovad i en hel vecka! Det känns fortfarande bra och vi är lika kära som vi var innan vi förlovade oss. Vi har ännu inga planer på när och hur men jag ger besked på telefonvägen och bloggvägen när vi har bestämt oss.

Nu ska jag se "så ska det låta" med min favorit - Thomas Järvheden!
Ha det!
 

Facebook!

Idag har jag startat ett konto på facebook och har redan hittat ett par vänner sen förr. En kille jag pluggade ihop med på lärarhögskolan i Malmö och en tjej jag spelade innebandy med i Upplands Väsby. Men det är inte säkert de vill ha mig som vän!

Ang. renoveringen så togs tältet bort idag så allt är som vanligt i köket igen förutom att tvättmaskinen står här. Nu torkar de badrummet och det hoppas jag att det fortsätter så t.o.m tisdag morgon. Visserligen låter fläkten men det stör inte, det stör mer om det ska gå en massa byggjobbare fram och tillbaka hela tiden.

Igår och idag har det varit 2 helt underbara vårdagar där barnen gått utan jacka och inga överdragsbyxor. Samuel och jag har plockat fram hans cykel och den funkade att cykla på på en gång. Nu går det däremot inte att cykla på den då en grabb från gårdens tröja har fastnat i kedjan. Han hoppade på på pakethållaren och höll sin tröja i handen och samuel cyklar vidare bara det att pojkens tröja trasslar in sig rejält i däck och kedja. Mattias måste fixa eländet!

Om 2 minuter börjar "medium" på 4:an och det är bara ett måste! Ha det och sov gott!

Påskpaket!

Jag är med på ett påskäggsbyte på en sida som jag ofta är inne på och chattar. I julas var jag med första gången på ett julklappsbyte och det var himla kul! Nu var det dags igen och givetvis ville jag vara med igen... Kul att ge bort pärlor och annat som har med smyckestillverkning att göra och lika spännande och få! Denna gång skulle vi lägga med en ledtråd om vem vi är som skickade och det ska bli spännande och se om jag kan klura ut vem som skickat detta stora paket till mig.
 

Jag är så nyfiken på vad det kan vara i men jag ska försöka vänta tills påskafton. Det passar ganska bra att jag får smyckesdelar och Samuel får godis och Mattias får... morötter :-). Min ledtråd i mitt paket var bra men jag tänker inte berätta än vad det var utan det gör jag efter påsk då jag vet att den jag skickade till har öppnat och gissat. En del på den chatten som jag är på läser min blogg ibland och det vore ju synd att avslöja alltihop för tidigt.

God natt och sov gott!

Renoveringen!

Jaha...i måndags kom de och rev ut allt, igår gjorde de ingenting och idag har de varit här och rivit bort mattan och satt upp en jä**a tält i köket. Det ser inget kul ut och det luktar inte kul heller. Så här har vi det just nu:


Så maten blir ju att äta i vardagsrummet ett par dagar om Mattias har rätt. Han tror att tältet är borta till helgen och att det sen kanske ska torka ett par dar innan de sätter igång med att göra nytt. Men jag lovar att hålla er ajour med hur det fortskrider. Allt som står på matbordet stod på tvättmaskinen förut och då kunde vi iaf äta i köket. Jag har ju min tidiga fredag på fredag (var 4:e) då jag slutar 12.30 och det blir ju lite konstigt då arbetarna är kvar här men jag funderar på att åka till Busfabriken med Samuel och någon kompis till honom. Jag slutar tidigt imorgon med så jag får se när det blir. Men något måste jag ju göra! Jag har även tagit komp på måndag eftersom jag ska sova över onsdag till torsdag (övernattning för våra fritabarn) och då ska jag fråga farmor och farfar om vi får vara hemma hos dem under dagen om vi inte hittar på något annat.

Nu är Samuel och Mattias på fotbollen och jag ska snart gå till tvättstugan och tvätta en maskin tvätt! Vi sa att vi gör ibland som vi gör hemma, tvättar en maskin då och då. Ofta när man inte har en egen maskin hemma så tvättar man allt på en gång men vi kommer bara göra det ibland. Men idag blir det bara 1 maskin tvätt som jag hänger här hemma. Samuel ska premiärduscha borta i tvättstugan med och då får vi se hur där ser ut. Jag och Mattias duschar på jobbet när vi jobbar för det blir smidigare.

Nej, nu ska jag titta in på ett par bloggar innan jag ska till tvättstugan. Ha det!

RSS 2.0