Armband!

Vill bara visa vad jag sydde färdigt ikväll framför körslaget. (Erik förlorade... snyft) Ett armband i svart, rött och vitt! Matchar stjärnan och örisarna tex.
  
Det var lite rörigt att förstå de engelska instruktionerna men nästa gång jag syr detta armband vet jag hur jag ska göra. Jag hoppas att ni ser att det är röda blommor jag har sytt. Ja, det är så fint och jag är impad av mig själv att jag fixade det på första försöket. Nu måste jag ut på nätet och leta fler mönster för nu vill jag sy något annat.

Imorgon!

Imorgon ska jag stå i mål på matchen! Gissa om jag nervös? Jo vars, lite kanske! Det blir den första matchen jag spelar sen innan jag fick Samuel. Usch... det är väldigt längesedan... Jaja... det går nog! Som jag skrev på vår hemsida om mig själv: Styrka: Rutinen, Svaghet: Åldern! Imorgon litar jag på min rutin och jag ska göra det bästa jag kan. det går ej att göra mer men gud vad nervöst. Hoppas att jag får sova inatt.

Ikväll är det WildKids som gäller och jag ska pärla färdigt mitt armband som var krångligare än jag trodde. Kort kommer så fort det är färdigt. Jag tycker själv att det blir snyggt men det är inte min stil att ha det på mig. Jag är ju själv ingen smyckesmänniska men det är kul att pilla med det.

KÖRSLAGET! Ikväll är det ju final, det får jag inte missa! Jag håller på Eriks kör och jag måste väl ringa och rösta på honom. Ja, just det....!

Jag vill läsa lite fler kommentarer! Jag vet ju inte vem som är inne och läser annars! Du måste inte men jag skulle bli glad om du skrev! Du behöver inte skriva mycket! Tack på förhand!

Lagfest!

Ikväll var jag hemma hos Sandra och Lusa på lagfest! Vi var en hel del tjejer som var sugna på att ha lite kul. Vi började med att gå till pizzerian för att köpa käk. För min del blev det en kebabrulle. När maten var avklarad såg jag mitt första hela "Let´s dance" program. Sen började det roliga! Vi började med en klapplek där vi skulle klappa på grannens knä. Den är krånglig att förklara här men är ni intresserade kan vi ta det via mail :) Efter det hade Martina en rolig lek. Vi fick inte visa tänderna och vi skulle skicka runt ett ord "chip" och ibland kunde vi byta håll genom att säga "chipbong" samtidigt som man skulle säga det lite kul. Det var väldigt svårt att hålla sig för skratt!

Sen fortsatte kvällen med ännu fler lekar och jag hade så kul! Jag kom inte hem förrän ca 23.40 och då orkade jag inte sätta mig med mina pärlor utan det sparar jag till imorgon! Jag orkar inte heller skriva mer för nu ska jag gå och lägga mig. Samuel kom in till oss i natt och han la både armar och ben på mig. Jag försökte förklara för honom att vi kan inte sova så. Han svar "du är så varm, mamma"! Vad ska jag svara på det? Jo, jag ligger snällt kvar och kan inte somna om. Så nu är jag dödstrött!
God natt och sov gott!

En tävling till!

Här hittar du mer information om tävlingen!

Pärlhysteri!

Jag älskar att skapa saker med mina händer men det har väl ni som läser min blogg förstått. Idag och lite under veckan har jag fått små paket från posten med mycket kul i. Det är mycket 4mm, 6mm och 8mms pärlor som jag ska ha till mina olika projekt. Sen köpte jag lite roliga saker som jag inte har bestämt vad jag ska ha dem till men det är väl så jag måste göra för att öka mitt pärlförråd. Just nu om jag hittar något jag vill göra då går oftast inte det för jag har inga pärlor som passar. Men nu har jag bestämt att jag får köpa lite varje månad så förrådet blir lite större. De röda pärlorna köpte jag av en tjej på ifokus när det var kris. Snäckskalsringarna har jag idéer om men har just nu ingen ro att slå mig ner och pyssla med dem men det kommer väl...

Så det har blivit lite av det fast jag mest suttit framför datorn.
   
Den röd, svarta stjärnan har ni ju sett innan men här är den med ett par matchande örhängen. Just ikväll sitter jag och försöker mig på att sy ett armband med ett blommönster. Det blir nog klart imorgonkväll och då ska ni få se en bild på det. Jag syr det så att det ska matcha den röd, svarta stjärnan.

Nu i 2 dagar har jag varit lite hängig! Jag har ont i magen, trött och varit låg! Svårt att sätta fingret på problemet men på morgonen mår jag bra och sen vid 11 hugget faller jag ihop. Då vill jag bara gå och lägga mig en stund. Det är rätt svårt att göra det på jobbet:) Men i onsdags gick jag hem lite tidigare och idag hade jag min tidiga dag. Imorgon slutar jag kl. 3 så det är rätt tidigt, sen har jag en helg att piggna till på. Nu ska jag iaf gå och borsta tänderna och sen hoppa i säng. Läsa lite och förhoppningsvis sova hela natten till kl. 6.00.

God natt och sov gott!

En dag...

som idag...har inget att göra och inget att skriva om som har hänt! Jag och sambon har visserligen från varsitt håll fixat en plats på streetdance till Samuel. Jag anmälde plats på studiefrämjandet för ett par veckor sedan men fick igår ett mail om att den kursen var inställd. Samuel blev ledsen och besviken så jag letade upp Norrköpings danscenter som har samma kurs på samma dag och samma tid. Missförstånd hemma och vi båda två har bokat en plats på dansen. Men hellre en plats för mycket än en för lite!

Jag har just nu beställt rätt mycket pysselgrejer från olika pärlbutiker. Just nu går jag och väntar på ett paket som jag beställde i onsdags. Dessa butiker på nätet brukar skicka direkt så jag är lite fundersam på vart mitt paket är. Från en butik beställde jag ca kl 18.15 på onsdagskvällen och de sakerna fick jag på torsdagen. Snacka om bra service!

Jag ska ju gå ner i vikt under våren och det går sakta men säkert neråt. Jag har nu sedan den 1 januari gått ner ca 3 kilo. Jag har slutat äta godis helt och hållet. Jag har även slutat äta chips och ostbågar. Fikabröd äter jag nån gång på helgen om jag är sugen men inget i veckorna. På onsdagarna på jobbet brukar det bjudas på något gott och då är det tufft. Jag försöker komma ihåg att ta med mig en frukt varje dag och det hjälper ju. Men i onsdags hade Kikki bakat kladdkaksmuffins med en klick grädde på! Gissa om jag var sugen... Vad jag skulle komma till är att idag är jag SUGEN på nåt och då är det inte frukt. Men jag ska sätta mig och pyssla men vet inte vad jag ska göra för något. Jag saknar ju en del pärlor som skulle kommit med posten. Det är bara att bita ihop!

Jag kommer att skriva mer om min viktnedgång under veckornas gång. 

    

Ha det till nästa gång och ni ska veta att riddaren är vår vakt! Kom och hälsa på och ni måste lämna ett lösenord!
Lösenordet är "Mamma är bäst"! 

Mina smycken!

2/11 2011: Uppdatering: Jag gör just nu inga smycken!

Idag tyckte jag att det var dags att lägga ut mina smycken och annat med mitt pris. Jag lägger ut en bild av varje och är du intresserad kan du lämna en kommentar och din mailadress så hör jag av mig så fort jag läst det. Passar inte färgen så finns det andra färger, det löser vi. Allt är nickelfritt. Om du vill ha något får du räkna + frakten (6:- eller 12:-). Klicka på bilden så blir bilden större!
 Halsband med ca 70 cm kedja med ett trasselhjärta 99:- (säg vilken färg så ska jag försöka fixa det)
Stort hänge 49:- och litet 39:-
Örhänge 60:-/paret
Mobilsmycke m. ängel 40:-, halsbandshänge m. ängel + klolås 39:-
Olika halsbandshänge 39:- (jag har inte alltid alla sorter hemma men fråga gärna)
 Flat spiral armband 170:- (det görs på beställning med de färger ni vill ha om jag har hemma eller kan beställa hem)
Brosch 59:-
Pärlboll som mobilsmycke 70:-
Bokmärke 1  25:-
Bokmärke 2  65:- (med ett stort hjärta eller ängel tillsammans med lite annat smått och gott)
Namnssmycke, 1 bricka 179:-, 2 brickor 229:-, 3 brickor 279:-


 

En vinter då vi hade...

snö i Norrköping då kunde det se ut så här eller så här!

Mattias och Samuel hittade en massa kortfilmer på Samuel i fredags och nu har jag lagt ut dem på Youtube så att min kära familj ska få se underverket! Samuel är ca 3 år på filmerna som visats än så länge.

Till mormor!

Samuels mormor fastnade i trafiken i torsdags och kom inte hem som hon skulle! Samtidigt som hon satt fast där i Helsingborg hade Mattias hittat videoklipp i vår dator på Samuel! Mormor kom hem välbehållen ett par timmar senare än vad hon skulle. Här kommer filmen (lite ändring på designen nu när jag vet hur man gör!



Vi vann matchen idag! 4-2 mot Finspång men det var en väldans tuff match! Det var så nervöst även för mig som satt på sidan om! Tjejerna är helt fantasiskt bra och Annelie som jag spelade med för många år sedan gjorde mål idag. Grattis Annelie och även grattis till Sofie som gjorde 3 mål. Men alla var bra och kämpade för varandra! Det var en kul men nervös match att titta på!

Tävlingar!

Hittade den här på en blogg! Man kan vinna scrapbooking material! Gå in här och checka läget.

Hittade ännu en tävling! Titta in här och spana lite!


Annars är det rätt lugnt här hos oss på lördagkvällen. Vi har ätit god mat och tittat på Wild Kids. Efter det såg vi på körslaget. Det var ju tur att Magnus kör åkte ut idag för de var faktiskt sämst. Jag tycker att hans kör har varit mindre bra från början. Det var för mycket solosång. Nästa lördag måste jag ringa på Eriks kör! De är ju bara bäst! Vad tycker du eller ser du inte på körslaget?

Imorgon bär det av till Rusta kl. 11 för då ska jag skjutsa en kompis och hennes sötisson dit för att köpa en dammsugare. Hennes plutt är 2 år och han ju bara för go´. Sen ska jag hem och kasta i mig lite lunch för att sen åka till Finspång och spela match. Jag ska vara bänkvärmare (min uppgift i år) för L som är "förstemålvakt" är skitbra. Hon är en jättetalang! Jag tycker inte det är jättekul att sitta på bänken men det är kul att se L storspela match efter match. Det är även kul att titta på matchen från sidan och se hur bra tjejerna i laget är. Nu får vi hoppas att vi vinner imorgon. Det skriver jag mer om imorgon!

Vi kanske syns imorgon??  Hejdå!

Stjärnan!

Idag har jag jobbat och efter jobbet åkte jag till badhuset där jag hämtade Samuel och Mattias. Vi åkte till några affärer för att titta lite och sen köpte vi med oss varsin kebabrulle hem. Tv:n hade Samuel bokat kl 19 då det skulle visas film på disney channel. Cheetah Girls in world tror jag den heter. Så vi såg den och sen gick Samuel till sängs. Direkt gick jag till pärlfåtöljen och sydde en stjärna till. Mycket fina färger tycker jag!

4 mms hematit pärlor i mitten, hematitfärgade och vita rocaille i själva stjärnan och inne i allt finns det röda glasfacetter.

Nu sitter jag här vid datorn och surfar runt på olika sidor och olika bloggar. Jag vet inte vad jag letar efter men jag ska hitta det :) Här finns ett tufft erbjudande som jag ska testa i helgen: http://www.extrafilm.se/kampanj/ 
I min bok (som jag ska ge till Samuel) ska det vara massa knäppa kort på honom. Grejer han har för sig när han ska sova som tex (fast Samuel säger att detta är hans tvillingbror): 

Hela pyamasen full med kuddar!

Ett annat tips på roliga saker är:
http://www.gratisgodis.se/?r=61221
En kompis till mig har testat och hon säger att hon har fått hem godis! Jag vet inte för jag har inte testat och kommer inte att göra det heller för hela familjen har godislöfte sen den 1 januari och det ska vi inte bryta. Testa gärna och skriv här om det funkar eller inte. Har du något tips till mig blir jag jätteglad för jag vet att det finns hur mycket som helst här ute i "cyberspace". Sådana här saker är kul att titta in på tycker jag!

Nu är jag trött och ska borsta tänderna och sen ska jag läsa en stund i Gomorra som är lite svår i början.

God natt och sov gott!


Snart fredag!

Igår när jag skulle på träning så var det min innebandyträning jag åkte till. Jag är målvakt i ett div 2 lag. Jag började spela innebandy när jag var 16 och har fortsatt fram till jag fick barn. Tog ett uppehåll på ett par år och har nu satt igång igen. Jag blev målvakt ganska direkt när ingen annan ville och det gick bra. Jag tyckte det var kul och jag blev kvar i mål. När jag flyttade upp till Upplands Väsby började jag i ett lag som spelade i div 2. Den säsongen vann vi alla matcher och gick upp i div 1. När jag sen flyttade ner till Norrköping fortsatte jag i div 1 ett år till men sen varvade jag ner i en div 2 klubb. Där är jag tillbaka nu!  Länk till klubben hittar du här:
http://laget.se/public_lag/default.asp?submit=Visa&lagid=118@97@123@113@28

Idag slutade jag tidigt men skulle tillbaka till jobbet kl. 17 för ett 2 timmar långt möte. Så hem och städade lite och bakade chokladbollar. Samuel ska till skogen med skolan imorgon och då får de ha med sig lite fika så det skulle fixas. Chokladbollar, riskaka, äpple och varm choklad låter väl inte illa? MEN ingen termos! Jag ringde Samuels farmor och farfar och frågade dem och vad trollade de fram, jo en termos. Tack farmor och farfar! De var här hos Samuel en stund eftersom Mattias jobbar kväll i kväll. Men nu är jag hemma och ska gå och sätta mig framför Tv:n en stund och pyssla lite.

Ha det bra så kanske vi ses sen!

Snart träning!

Om 15 minuter ska jag på träning men tänkte lägga in lite fler bilder på vad jag pysslar med! Imorgon är min bästa jobbdag för då slutar jag 12.30. Jag gillar att jobba med ungarna men efter 3 eftermiddagar är jag trött så då blir det skönt att komma hem och slappna av i dagsljus.

 
Här har jag sytt en stjärna med 11/0 rocaille och lite andra pärlor. Örhängen är oxå 11/0 rocaille med en större pärla inuti.


Här är lite hängen som är till salu. Jag sätter på ett klolås och sen kan du sätta den på vilken kedja du vill.


Tisdagen den 20/1 2009!

Vad tiden går fort i mitt liv (kanske i ditt oxå)! Jag vet inte vart månaderna, veckorna, dagarna, timmarna och minuterna tar vägen. Jag tycker inte det var länge sedan jag var i Skåne och hälsade på mamma och pappa.

Mamma bor i Malmö precis som min lillebror Kim. Han föddes på min 7 års dag och det var en skaplig present. Men tyvärr går han inte med på att vara min, han vill vara sin egen. Annars skulle jag tyckt att det var bra om han bodde här hos oss i vår klädkammare men nix. Min lillasyster Yonna är nästan 9 år yngre än mig och hon bor i Kalmar med sambo och deras 2 hundar. De är på väg tillbaka till Malmö och det är bra. Det blir ju lite lättare när vi ska till Skåne och hälsa på.

Pappa bor i Helsingborg där vi alla bodde innan mamma och Kim flyttade söderut och jag och Yonna flyttade norrut. Vi är spridda med vinden :). Pappa ska snart flytta ifrån Helsingborg han med för han har gått och blivit med hus. Jag har inte sett det än men bilderna är helt underbara. Det passar honom perfekt! Jag vet inte hur jag ska göra för att lägga in en bild just men snart. Ett litet rött hus med en enorm tomt. Lite tråkigt är det att han flyttar ifrån underbara Helsingborg men det tar ca 50 minuter att köra dit från pappas nya hus. Jag är glad för pappas skull, ett eget hus är hans dröm

Nu till något helt annat! Det är en som har efterfrågat mina blomsterpinnar så här kommer 3 olika!
         
Till änglarna tar jag en blomsterpinne som jag böjer till så det blir en krok. Änglarna säljer jag även som mobilsmycke och som halsbandshänge.

Nu till min son! Jag sätter in ett kort på sötisen så kan ni se hur han ser ut! Han är mitt hjärtebarn! Puss på dig, Samuel!


Det var allt för denna gång! Idag ska jag se om jag kan sätta mig och pyssla lite istället för att bara blogga hela kvällen.
Ha det gött och!

//Liv!

Snart läggdags!

Idag har jag inte fått mycket tid framför datorn då sambon tittat på fotboll här. Han kunde släppa datorn en stund men vill ha den snart igen. Mer fotboll!! När jag träffade Mattias tyckte jag det var kul med fotboll och det intresset delade vi DÅ. Efterhand när hans intresse växer minskar mitt, jag förstår det inte! Visst tycker jag att det är kul att gå på en match då och då eller se landskamper på TV men inte flera kvällar i veckan.

Nu har flera kommenterat att de vill se mina smycken och då lägger jag in ett par nu!
 
Detta är så kallade trasselhjärtan som jag sitter och pysslar med istället för att småäta. Väldigt effektivt! Dessa hjärtan gick som smör i solsken på en julmarknad och jag blev glatt överraskad.

Nu är Samuel uppe och gnäller lite. Han har växtvärk igen! Det kommer och går och han får så ont i fotlederna och mamma (jag alltså) tycker så synd om honom. Putte då!!!

Jag tycker om att pyssla men det har ni väl förstått med tanke på mitt alias :) Jag gör smycken, kort och håller på lite med luffarslöjd. Med ståltråden gör jag prinsesskronor, ljuslyktor, skålar och olika sorters blomsterpinnar.


Jag och en kompis gör namnsmycken tillsammans och de har blivit populära.


Det blev många bilder idag men det kanske blir så de första dagarna när man bloggar? Ja, jag vet inte! Imorgon är det tisdag och då är det dags att jobba igen och då hoppas jag få veta lite mer om bloggandet. Jag kan ju inte så mycket än men jag hoppas att jag lär mig mycket fort.

Nu ska jag borsta tänderna och gå och lägga mig! Jag ska läsa en stund eftersom jag fick ett bokpaket i fredags. Jag började med Gomorra som är lite tuff i början men det tar kanske ett par sidor att komma in i den. Jag ska se filmen efter jag läst boken iaf. Det kommer en bokrecension när boken är färdigläst.

God natt och sov gott alla ni läsare!

Just nu!

Är på jobbet och har en 10 minuters rast! Längtar hem till sonen då jag bara sett honom i 5 minuter i morse och då var det stress, stress för att hinna till skolan (han går på 6-års) i tid. Han var ledig hella julen fram till den 9:e januari och då gick han 2 korta dagar innan det blev helg. På helgen blev han sjuk och var hemma hela den veckan som kom och nu var det dags att gå upp tidigt igen. Vi har ju vänt dygnet lite för honom, tokigt nog men det brukar bli så när vi är långlediga. Men idag är han frisk och i skolan och nu på em på frita.

Jag själv har min jobbigaste arbetsdag idag då jag arbetar till 18.30. Sen blir det bara bättre och bättre, tack och lov! Nu måste jag gå tillbaka till barnen och hitta på något kul med dem, kanske spela ett spel eller pyssla lite.

Ha det bra!

Dagens mat!

Tonfisksallad med solrosfrön, svarta bönor, ägg, tzatziki, dressing och vitlöksbröd! På söndagen börjar den nyttiga veckan. Mattias och mitt mål är att ha gått ner ca 10 kilo var till sommaren.


Jag kommer inte att lägga in en bild varje dag men ibland (när jag kommer ihåg).

Familjen!

Min lilla familj består av min sambo Mattias som är dagen yngre än mig och sonen Samuel som fyller 7 år i år.

Jaha... då var det min tur!

Nu har jag oxå hamnat i bloggträsket! Det kanske var dags för det då jag sitter en hel del framför datorn och kollar in olika sidor. Mycket om smycketillverkning!

Jag är en tjej i mina bästa år (lite ångest över att det bara är 5 år kvar till 40- strecket...usch) med en sambo och en 6-årig son! Vi bor i en lägenhet i Norrköping där jag trivs bra (i Norrköping alltså, boendet skulle kunna vara bättre). Jag arbetar heltid på en skola som ligger ca 1,5 mil utanför Norrköping i ett samhälle som heter Västra Husby.

Jag är född och uppväxt i Skåne, närmare sagt Helsingborg. Att jag flyttade norr över berodde på att jag fick inget jobb i Helsingborg och sen att kärleken fanns här uppe gjorde att jag stannade kvar. Jag flyttade sommaren -97 och har inte flyttat hem än.

Min blogg kommer att handla om mitt liv som pysseltokig mamma. I framtiden kommer jag lägga in kort på saker som jag pysslar med här hemma. Det blir lite av varje då jag håller på med luffarslöjd, smycken och kortt

RSS 2.0