Weekend-resan

Nu är vi hemkomna från vår resa till den stora staden Stockholm. Mamma, Kim och Yonna kom hit i torsdags för att spendera en natt hos oss innan avfärd vidare. Mattias bjöd våra gäster på god varm bulgursallad med kyckling. Smarrigt värre och en bra start för magen inför det som skulle komma. I fredags startade vi resan med regnet trummande på rutan, inget vidare men det är inget att göra åt. Vi åkte direkt till vandrarhemmet "Långholmen" där vi checkade in. Långholmens vandrarhem/hotell är det som har varit fängelse för längesedan. Man får bo i små celler och upplevelsen var häftig.
Långholmens museum
Mina egna bilder blev så här:

     
Efter incheckningen tog vi tunnelbanan ner på stan och intog en varierande lunch på Kungshallen. Detta är Mattias och mitt favoritställe då alla kan få just det de är sugna på.

Eftersom det envisa regnandet bara fortsatte tog vi bussen ut till Tekniska museét där vi valde att tillbringa vår eftermiddag. Det är ett perfekt museum om man som vi har ett barn som vill upptäcka nya saker och älskar att prova på allt som går att prova på. Lite tråkigt var det att LEGO-avdelningen var stängd men det fanns så mycket annat att se och prova. Det fanns ett stort rum med olika uppfinningar och hur de funkade (tänkte direkt på jobbet där hela skolan har uppfinnare som tema nu i ett par veckor). Där fanns en utställning om rymden, där vi kunde prova hur det var att sova och gå på toa i rymden. Fanns en sportutställning med dansmattor, slalomspel, reaktionstest osv. En spegelutställning om hur lurade vi kan bli och hur man kan leka med dem för att få fram olika effekter.

Här ser man Samuel i en spegel utan ben eftersom de har satt något för. Han tyckte första gången att det såg läskigt ut men fattade snart hur det funkade.
  

När vi kände oss klara så åkte vi tillbaka till vandrarhemmet för att slappa en stund innan det var middagsdags. Vi hittade en kina restaurant med mycket god mat.
  
Sen var det bara raka vägen hem till Långholmen för en god natts sömn. Mamma bjöd på taxi som var väldigt uppskattat då vi var trötta i benen. Mattias och Kim hamnade på en irländsk pub innan de gick tillbaka.

På lördagen började dagen med ännu mera regn men vi trotsade vädret och åkte in till stan. Vi gick från T-centralen bort till Slussen där vi tog Djurgårdsfärjan till Gröna Lund. Vi spenderade resten av eftermiddagen och kvällen där (eftersom det slutat att regna och solen tittade fram) som innehöll väldigt mycket karusellåkande för Samuel, mig, Kim och Yonna. Mattias åkte bara Vilda musen, Kärlekstunneln (med Samuel) och INSANE. Mormor åkte inget eftersom hon har precis haft ryggskott.

INSANE
(Funkar det inte? Tryck här eller här istället!)

Jag har åkt!

Vi köade ca 25 minuter för 40 seks åktur men det var det värt. Kim, Yonna och jag åkte den först sen efter ett tag tog Kim och Yonna med sig Mattias. De köade ca 20 minuter och när de var nästan framme så blev det driftstopp. Men efter en timme kom den igång igen och då åkte de. Det gäller att inte ha några lösa föremål på sig för man far verkligen runt hur som helst. Stundtals är det bara remmarna över axlarna som håller en på plats.


Se och åkt dit!

Jag vet inte hur många karuseller sonen åkte men ibland gick han inte ens av utan satt kvar och åkte både 1, 2, 3 och 4 ggr till. Det var ingen kö på dem. Det var lagom lite folk. På de allra största attraktionerna så kunde vi stå 20 min ungefär men på de mindre kanske vi fick vänta 1-2 turer. I slutet var det ännu mindre folk och ännu kortare köer. Vi åkte därifrån kl. 22.30 och då åkte vi tillbaka till vandrarhemmet för att ta bilen och åka hem till Norrköping. Som tur är har Mattias fått sitt lämp så han övningskörde hem. Vi var hemma kl. 01.15.

En trevlig långhelg har vi haft och som vanligt när man har kul så går tiden så fort. Imorgon är det en ny jobbvecka men med 2 tidiga dagar torsdag, fredag. Så skönt!

Vi ses!

Kommentarer
Postat av: Linnea

Vilket mysigt vandrarhem, rolig idé att göra om fängelse.



Låter som om ni haft en rolig minisemester, kul när man gör saker ihop alla syskon och mamma.



På Torsdag ska jag åka till Helsingborg för att luncha med Eva, ska bli jättetrevligt.



KRAM

2009-05-24 @ 19:21:36
URL: http://www.metrobloggen.se/aennil
Postat av: Micke

Ser ut som ni också haft en härlig minisemester.

Man njuter länge av sådana dagar.

2009-05-24 @ 19:51:57
URL: http://loveliferock.blogg.se/
Postat av: Mamma

Det blev 70 mil att köra hem för oss på söndagen, först till Kalmar med Yonna och sedan vidare till Malmö. Men innan dess tog vi bussen till Vita Bergen och klättrade omkring där ett tag tills vi blev trötta i benen, då satte vi oss och "glassade". Vi fortsatte att promenera runt på den södra malmen och kom så småningom ner till Slussen där vi tog Katarinahissen upp och gick på Mosebacke och åt Brunch. Sååå mycket mat, så god mat, och till avslutning pannkakor med sylt och grädde. Sen tog vi trapporna ner till T-banan och åkte och hämtade bilen för hemfärden. En mysig dag blev det. Skorpan hade blivit sjuk hemma i Kalmar så Yonna var orolig, men det är ju så att ha "ungar".



Mamma

2009-05-25 @ 21:28:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0